Rămâi conectat

Actualitate

Documentarul ”Demain”, câștigătorul premiului César în 2016, proiectat gratuit la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Asociația „Forum Apulum” reia în 2018 seria de evenimente „Proiecții cu reflecții” cu un nou documentar proiectat duminică, 4 martie, de la ora 18:00, în sala mică a Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia.

Astfel, asociația aduce în atenția publicului documentarul „Demain”/„Ziua de Mâine”, produs în Franța, în anul 2015, regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent, care a inaugurat Conferința pentru climă a ONU din 2015, iar în 2016 a obținut premiul César pentru cel mai bun film documentar.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere pe soluții la probleme globale alături de trei invitați: Dorin Fleșeriu – antreprenor pasionat de tehnologie cu investiții într-o companie ce oferă soluții inteligente de încălzire, ventilație și energie regenerabilă; Elena Stoia – din partea „Asociației România în tranziție -Transition Towns”, inițiator al proiectului „Vitamina e-N Conectare cu Natura”, permaculturist și Ciprian Cucu – lector univ. dr. în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Filmul este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine și începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012, care anunța o prăbușire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, au plecat în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare.

„Niciodată un studiu n-a avut un astfel de efect asupra mea. Propriul meu colaps întâlnea prăbu?irea planificată a societății. Mi-am spus că era timpul să fac ceea ce a contat cel mai mult pentru mine și să pun acest film pe picioare.” – spune Cyril Dion, regizor şi producător. „Am citit studiul în timp ce eram însărcinată, eram în stare de șoc, mi-am petrecut ziua plângând și l-am blestemat pe Cyril că m-a aruncat într-o astfel de disperare. Până la descoperirea acestui studiu, era vorba «doar» să facem un film pozitiv. Dintr-odată, a devenit un film necesar, iar acest lucru a fost un motor formidabil. În viața mea ca actriță, am avut multe de făcut şi am anulat multe dintre ele, să mă pot implica pe deplin” – spune Mélanie Laurent, în cadrul unui interviu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea