Document obligatoriu. Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie

Toate firmele din România vor trebui să aibă acest document până la 1 iulie 2018. Mai mult, firmele înființate începând cu iunie 2012 sunt obligate să prezinte documentul la începerea activității.

Societățile înființate după iunie 2012 sunt obligate să realizeze, la momentul începerii activității, o analiză de risc la securitate fizică, în timp ce pentru societățile înmatriculate înainte de data amintită obligația va intra în vigoare din iulie 2018, scrie avocatnet.ro.

Recent, un cabinet stomatologic înființat în noiembrie 2012 a fost amendat de polițiști cu suma de 10.000 de lei. Potrivit sursei citate, obligația firmelor de a asigura paza bunurilor ori valorilor deținute este inclusă în Legea nr. 333/2003, analiza de risc la securitate fizică fiind un document obligatoriu pentru toate firmele, indiferent de natura capitalului social.

Însă, la ora actuală, realizarea acestei analize este obligatorie doar pentru societățile înființate începând cu 12 iunie 2012, cele care trebuie să aibă documentul chiar de la momentul începerii activității.

Totuși, companiile înființate înainte de data amintită mai au câteva luni la dispoziție să facă rost de document, 1 iulie 2018 fiind termenul-limită până la care toate firmele trebuie să aibă analiza de risc.

Conform avocatnet.ro, lipsa analizei de risc la securitate fizică se poate sancționa cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei, potrivit reglementărilor în vigoare la acest moment. Politiștii, jandarmii, precum și primarii sau împuterniciți ai acestora sunt cei care trebuie să verifice dacă entitățile respectă sau nu legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

sursa: bugetul.ro, avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Costel 18 februarie 2018 at 9:30

Orice chichita. …sa aducă bani la bugetul golit de PSD!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...