Ziarul Unirea

Doar trei infracţiuni la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

În perioada 23-24 iulie 2011, pe durata manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea tradiţională „Târgul de fete” de pe Muntele Găina, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a asigurat un dispozitiv de ordine publică format din peste 200 de poliţişti, din care 98, de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, criminalistic şi investigarea fraudelor, alături de 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi de 14 lucrători din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Alba, au fost prezenţi pe raza comunei Avram Iancu şi pe Muntele Găina, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, pe perioada manifestărilor. Pe parcursul manifestărilor nu au fost înregistrate evenimente negative, nu au fost comise infracţiuni cu violenţă şi nu au fost înregistrate stări conflictuale.
La buna desfăşurare a manifestărilor au contribuit şi cetăţenii prin comportamentul corespunzător de care au dat dovadă. Aceştia au respectat, în general recomandările adresate de poliţişti şi au înţeles că este importantă adoptarea unei atitudini civice şi respectarea normelor de convieţuire socială.
Pe parcursul celor două zile, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, toate la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.264 lei, din care 7 la Legea 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor comerciale ilicite şi 9 pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere.  Au fost confiscate bunuri în valoare de 70 de lei şi suma de 797 lei.
Pentru a reduce riscul unui ambuteiaj au fost fixate mai multe posturi de control a traficului rutier pe traseele de urcare şi coborâre de pe munte.  Poliţiştii au dirijat traficul rutier şi au îndrumat conducătorii auto pentru a ajunge în siguranţă la locul de destinaţie, oferind ajutor tuturor celor care au avut nevoie, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. (N.I.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Curios 27 iulie 2011 at 19:50

Prin ziare nu s-a scris cati tineri au fost la Gaina,da 200 politisti parca scorul ar fi 1-1,deci 1 civil si 1 om al ordinii !

Comentariile sunt oprite