Doar 41 de ambulanțe la o medie lunară de 3.000 de solicitări, în județul Alba

Majoritatea Serviciilor Județene de Ambulanță din ţara noastră dispun de autovehicule de intervenție în proporție mai mică decât necesarul estimat. Nici județul Alba nu face excepție la acest capitol. În prezent aici există 41 de ambulanțe funcționale, însă multe dintre ele sunt vechi.

Potrivit directorului tehnic al SJA Alba, ing. Eugen Maier, din totalul mașinilor de urgență care deservesc județul, 7 au fost fabricate între anii 1998-2000 și sunt ținute cu greu în funcțiune din cauza lipsei pieselor de schimb. Alte 14 ambulanțe au sosit în județ în cursul anului 2008 iar ultimele 3 au fost primite în anul 2011.

ELIT

Anul trecut au ajuns la noi doar trei ambulanțe. Pentru a le putea schimba măcar pe cele vechi, ar mai fi nevoie de cel puțin șapte mașini. Numai în Sebeș, cele două ambulanțe existente fac lunar câte 7.000 de km”, a explicat Maier, precizând că numai în weekend-ul trecut au ”căzut” șase mașini, toate de urgență, care au nevoie de cel puțin 2-3 zile pentru a fi reparate.

Lunar, în județul Alba sunt în jur de 3.000 de solicitări către ambulanță iar dacă ar fi să împărțim la numărul de locuitori ar rezulta că există câte o mașină de urgență pentru aproximativ 7.800 de persoane.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro