DNA: PNL-istul Traian Șerban, administratorul Construct Invest din Alba Iulia, suspectat că ar fi dat o șpagă babană directorului CFR Braşov

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în domeniul transportului feroviar privat de călători și subvențiilor, comise în perioada 2008 – 2013, se arată într-un comunicat remis presei miercuri de DNA.

În cauză, procurorii au reținut-o în vederea arestării pe Estrella Ştefănescu, șefa Serviciului urmărire transporturi din CFR. Aceasta este acuzată de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.  Alături de ea a mai fost adus la DNA pentru audieri fostul director CFR Braşov Costache Nicolau.

ELIT

Potrivit rechizitoriului procurorilor, între oamenii de afaceri care i-ar fi dat mită fostului director CFR Nicolau Costache figurează și Traian Şerban, administrator şi asociat al scocietăţii Construct Invest SRL din Alba Iulia, firmă ce are ca obiect de activitate lucrări de întreţinere infrastructură feroviară. Acesta ar fi primit astfel, în plic, o sumă de bani de la albaiulianul Traian Şerban, angajându-se să-i faciliteze acestuia atât prelungirea contractelor de lucrări încheiate în anul 2010 pentru înlăturarea vegetaţiei forestiere din proximitatea liniilor de pe raza RCF Cluj, cât şi atribuirea în 2011 a unor contracte similare pe infrastructura feroviară administrată de RCF Braşov. La o zi după primirea plicului cu bani, Costache ar fi început demersuri pentru achiziţionarea unui autoturism Audi, susțin procurorii anticorupție, citați de Mediafax.

Cel mai probabil, Traian Șerban a colaborat cu anchetatorii, beneficiind astfel de prevederile Noului Cod Penal, unde denunțătorul este favorizat dacă informațiile oferite procurorilor ajută la elucidarea unui caz complex de corupție.

În cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii DNA au efectuat percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Estrella Ştefănescu este suspectată de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii, printre care cele controlate de oamenii de afaceri braşoveni Iorgu Ganea şi Costel Comană, în special operatorul de transport feroviar Regiotrans.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai precizează în comunicatul DNA.

Bogdan Presecan

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

loto 19 februarie 2015 at 14:18

Ce n-am inteles eu: cine e Costache care vrea Audi?

gg 19 februarie 2015 at 14:20

Pai si se mira cineva ? Asta este „ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT” in viziunea PNL Alba. Tzepe peste tzepe date bugetului de stat !

pocshow 19 februarie 2015 at 20:37

La bulau cu mafiotii !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...