Rămâi conectat

Curier Județean

DNA Alba Iulia se face remarcată la Sibiu. Fostul director al DSVSA trimis in judecată pentru infracțiuni de corupție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce în ultima perioadă a înregistrat un deficit la capitolul rezultate în ochii opiniei publice locale, Serviciul Teritorial Alba Iulia al Direcției Naționale Anticorupție, având raza de competență pe județele Alba, Sibiu și Hunedoara, încearcă parcă să recupereze teren.

UPDATE FOTO/VIDEO: Suspiciuni de fraudă cu fonduri europene – DNA Alba face percheziții în Cluj, Brașov, Prahova și BucureștiAstfel, după ce săptămâna trecută a anunțat trimiterea în judecată a directorului APM Alba, procurorii DNA Alba Iulia anunță finalizarea unui nou dosar și trimiterea sa în judecată, de această dată fiind vorba despre  Serban Constantin Tichindelean, fostul director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (D.S.V.S.A.) Sibiu.

Acesta este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, precum si de conflict de interese. Conform comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar a fost actionata in instanta si Mirela Cosmina Olteanu, cercetata la aceasta data sub control judiciar, sub acuzatiile de “complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. Olteanu a fost consilier juridic in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu.

Procurorii precizeaza, in rechizitoriul intocmit in acest caz, ca “in perioada 2011- 2013, inculpatul Tichindelean Serban Constantin, in calitate de director executiv al DSVSA Sibiu, si-a exercitat in mod defectuos atributiile de serviciu prin emiterea unor dispozitii nelegale, care au avut ca rezultat rezilierea unui contract de concesiune a Circumscriptiei Sanitar Veterinare Jina (ce fusese incheiat cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) si incheierea, in conditii nelegale, a unui contract similar cu un alt medic veterinar”.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea