Rămâi conectat

Ştirea zilei

Discursul unei eleve de ZECE din Alba, la Bacalaureatul din acest an, care a fost acceptată la o facultate de top. „Trebuie să te lași purtat de visele tale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Discursul unei eleve de ZECE din Alba, la Bacalaureatul din acest an, care a fost acceptată la o facultate de top. „Trebuie să te lași purtat de visele tale”

Oarga Claudia, absolventa de nota 10 a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a fost prezentă la sediul IȘJ Alba vineri, împreună cu alți elevi valoroși care au obținut rezultate remarcabile la Bacalaureat și Evaluarea Națională din acest an.

În cadrul acestui eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, Claudia și restul colegilor ei au primit premii în bani pentru performanța lor, în aplauzele oamenilor care au fost prezenți în sală.

Acum, cu Bacalaureatul trecut cu brio și, oficial, boboacă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică-Informatică, Claudia a prezentat exclusiv pentru ziarulunirea.ro un discurs, scris din suflet:

„Ce a însemnat pentru mine liceul? O „rădăcină” a vieții care a dus rodul spre lumină, o fabrică a umanității sau,altfel spus, un sanctuar al cunoașterii.

Visăm să ajungem cât mai sus, aspirăm la idealuri mărețe, pe care liceul ne ajută să le îndeplinim. O picătură de emoție ne face, pe fiecare dintre noi, să fim ceea ce suntem. O mică parte din acea picătură reprezintă visele noastre, pe care le făurim încă din anii copilărirei. Pentru a avea tot ce vrei în viață, trebuie să te lași purtat de visele tale. Cei care ne călăuzesc pe acest drum sunt, fără doar și poate, profesorii și părinții, cei cu ajutorul cărora pătrundem mai adânc în arta cunoașterii. Anii de liceu ne oferă momentul ideal când putem să ne scufundăm în oceanul dorințelor, al bucuriilor și al promisiunilor.

CITEȘTE ȘI: Copiii nevaccinați ar putea face școala ONLINE, iar cei vaccinați în format FIZIC, dacă incidența de infectare va depăși rata de 6 la mia de locuitori

V-ați gândit vreodată cât de mult îi ajutați pe ceilalți? Prin simplul fapt că le oferiți un zâmbet, prin cuvintele voastre spuse la momentul potrivit sau pur și simplu prin starea voastră de spirit atunci când sunteți veseli. Fericirea se rezuma exact la lucrurile pe care noi le consideram certitudini: sanatatea, familia, timpul, dragostea celor dragi. În cele ce urmează, aș dori ca fiecare dintre voi să încercați să vă răspundeți la o întrebare simplă: Cum vă explicați că unii oameni realizează lucruri care par imposibile? Ei bine, răspunsul meu s-ar rezuma în celebrul citat al lui Walt Disney: „Toate visele tale se pot împlini dacă ai curajul să le urmezi.”.

CITEȘTE ȘI: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Cât despre mine… Ce-mi doresc de la viață? Să nu mă schimb, să fiu un om modest oriunde aș ajunge, să ajut cât pot de mult și să aduc fericire în viețile oamenilor. Liceul rămâne locul în care visele mele au fost încurajate să crească. Stau și privesc clipele minunate care s-au scurs din anii de liceu și îmi dau seama prin câte amintiri sunt legată de această instituție… Amintiri care și-au pus amprenta asupra mea și pe care nu le voi uita niciodată.”, au fost cuvintele absolventei de nota 10, după încheierea evenimentului ținut la sediul IȘJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea