Rămâi conectat

Actualitate

Directorul Spitalului Victor Babeș, despre vaccinarea anti-COVID a persoanelor vindecate: „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul medical al Spitalului Victor Babeș, Simon Aysel Florescu, este unul dintre medicii din România care a fost infectat cu COVID-19 și s-a vindecat. Acesta a discutat în cadrul unei emisiuni despre nevoia persoanelor vindecate de a se vaccine împotriva coronavirusului.

„E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai trebuie să se vaccineze, ea având o formă ușoară a bolii.

„Probabil că prin acel plan de vaccinare o să știm mai clar, în momentul în care va fi vaccinarea în România. Medical vorbind, probabil că va fi necesară o determinare de anticorpi înainte. Și în funcție de cât de jos a scăzut sau n-a scăzut acest nivel se poate proceda la vaccinare sau nu”, a explicat medicul.

Doctorul Simin Aysel Florescu are anticorpi și spune că toți cei care au trecut prin boală o perioadă de minim șase luni au acești anticorpi: „Sigur că ei pot să scadă, dar în același timp s-a observat că la cei care reintră în contact cu virusul, anticorpii aceștia cresc.”

„Deci, deocamdată evoluția este destul de incertă și insuficient studiată. Nici n-a fost timp, n-a trecut niciun an de când a apărut această boală. Studiile sunt încă în curs. Dar, dacă ar fi să ne gândim la toate celelalte tipuri de infecții respiratorii, chiar dacă anticorpii scad la nivele mici, memoria antigenului respectiv rămâne în limfocite și cu ocazia unui nou contact cu tipul respectiv de antigen, virus sau bacterie reapar – în cele mai multe cazuri – acești anticorpi și sunt eficienți”, a explicat medicul.

Întrebată dacă se va vaccina, doctorul Simin Aysel Florescu a răspuns că da: „Bineînțeles!”

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea