Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Directorul Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, cercetat disciplinar de Inspectoratul Școlar Județean Alba: Ce acuzații i se aduc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, cercetat disciplinar de Inspectoratul Școlar Județean Alba: Ce acuzații i se aduc

În urma unei sesizări a Federației Sindicatelor Independente din Educație, directorul Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia este cercetat disciplinar de Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Început de an agitat la unul dintre liceele de top din municipiul Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria”, unde liniștea cancelariei este tulburată de un scandal, care a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Alba, dar și în instanță.

„IȘJ Alba a comunicat unității Liceul de Arte «Regina Maria» Alba Iulia, Consiliului Reprezentativ al Părinţilor, respectiv Consiliului Reprezentativ al Elevilor, declanşarea procedurii de cercetare disciplinară prealabilă a numitului F. D., având funcţia temporară de Director, ca urmare a Sesizării FSIE nr. 1/22.01.2024, înregistrată la IȘJ Alba sub nr. 365/22.01.2024.

FSIE a reclamat săvârşirea unor abateri disciplinare grave constând din fapte nelegale, abuzive şi cu exces de putere în formă continuată de către numitul director. FSIE a intrat în acţiune ca urmare a îndeplinirii unui cumul relevant de reclamaţii şi dovezi venite din partea a nu mai puţin de trei părţi interesate, i.e. angajaţi din unitate, părinţi ai elevilor din unitate şi instituţia sindicală FSIE având reprezentativitate la nivel de unitate, Liceul de Arte «Regina Maria» Alba Iulia.

Pe lângă conduita nelegală, abuzivă şi cu exces de putere, s-au mai reclamat şi probabila obţinere a postului de director prin protecţionism/intervenţionism politic, posibila incompetenţă pe post, neglijenţa şi dezinteresul faţă de bunul management al unităţii şi faţă de procesul instructiv – educativ, lipsa de comunicare şi transparență, lipsa de respect, politeţe şi bun simţ elementar în relaţia cu angajaţii şi părinţii, absenteismul de la serviciu, cât şi posibila deturnare/ fraudare a banului public prin plata la secret a sumei de 4.522 de lei din fondurile unităţii unui avocat privat extern pentru apărarea interesului propriu şi personal în procesul în care este dat în judecată ca pârât de ordin unu de FSIE pentru interzicerea participării delegatului FSIE la şedinţele consiliului de administraţie al unităţii.

Precizăm că acest director este singurul din România care a îndrăznit să interzică participarea FSIE în Consiliul de Administraţie al unei unităţi în care avem reprezentativitate dublă, recunoscută atât la nivel de unitate, cât şi la nivel de grup de unităţi, încălcând, astfel, două hotărâri judecătoreşti definitive. Reprezentativitatea FSIE la nivel de unitate Liceul de Arte «Regina Maria» Alba Iulia a fost recunoscută şi de ITM Alba, care a luat act de aceasta şi a afişat-o public pe site-ul instituţiei.

Motivele reale ale conduitei nelegale, abuzive şi cu exces de putere a acestui director au cel puţin o dublă cauzalitate probabilă: pe de o parte, incapacitatea de a suporta că FSIE, spre deosebire de federaţiile sindicale pre-existente coabitant-corupte, îşi apără şi reprezintă profesional şi curajos membrii de sindicat, pe de altă parte, dorinţa de putere absolută şi stilul autoritarist-dictatorial de conducere al acestui individ.

De când a venit la conducerea Liceului de Arte «Regina Maria» Alba Iulia, această unitate de mare valoare şi prestigiu a avut de suferit prin afectarea negativă a colectivului angajaţilor, cu efect asupra bunului mers al procesului instructiv-educativ. Precizăm că acest director este pârât în cel puţin 3-4 procese civile şi un proces penal, împrejurare care întăreşte prezumţia că nu merită să ocupe postul de director al Liceului de Arte «Regina Maria» Alba Iulia, cauzând grave prejudicii de imagine unităţii.

Faţă de cele arătate, credem că cei puţini, care încă mai fac parte din anturajul susţinătorilor acestui director, se vor gândi de două ori dacă mai merită să îşi asume riscul asocierii cu acesta.

Avem speranţa şi încrederea că IȘJ Alba va respecta legea şi dreptatea şi va face ceea ce trebuie în privinţa directorului reclamat, stabilind pe această cale o practică pozitivă sub aspectul sancţionării directorilor abuzivi, incompetenţi şi autoritariști-dictatoriali. În orice caz, noi, FSIE, nu ne vom opri şi nu vom ceda, ci suntem gata pregătiţi să ducem această luptă la următorul nivel şi până la capăt”, se arată într-un comunicat al președintelui FSIE, Petru Damo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea