Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Directorii din școli și adjuncții lor vor avea salarii mai mari! Câți bani vor primi în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorii din școli și adjuncții lor vor avea salarii mai mari! Câți bani vor primi în plus

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, directorii de școli vor primi sume cuprinse între 1.300 şi 1.800 lei. Pentru funcţiile auxiliare de conducere, creşterile vor fi cuprinse între 1.300 şi 1.400 lei.

Executivul a adoptat mai multe acte normative. Unul dintre ele se referă la salarizarea angajaților din sistemul învățământului de stat. Potrivit documentului, vor creşte salariile pentru peste 8.600 de directori şi directori adjuncţi din sistemul preuniversitar. Directorii vor primi în plus între 1300 şi 1.800 lei, iar cei ajuncţi între 1300 şi 1.500 lei. Şi peste 3.400 de contabili şefi şi secretari şefi vor primi bani în plus la salariu, cu sume cuprinse între 1.300 şi 1.400 lei.

Pe de altă parte, Guvernul şi-a propus să susţină industria autohton a materialelor de construcţii cu 150 de milioane de euro pe an, timp de 4 ani, pentru a reduce importul şi pentru a crea noi fabrici, în special în zonele mai sărace ale ţării. Ministrul economiei, Radu Oprea, este sigur că schema de ajutor de stat va duce la o creştere a producţiei interne şi va crea noi locuri de muncă.

Radu Oprea: Poate să crească producţia de materiale de construcţii cu cel puţin 10%, aceasta se traduce printr-o sporire cu 500 de milioane de euro a producţiei din România şi este o ţintă de cel puţin 20.000 de locuri de muncă. În funcţie de intensitatea ajutorului de stat, care este reglementată prin HG 311, în diverse zone ale ţării poate să fie până la maximum permis pe acea zonă, până în 50 de milioane de euro, cu o cheltuială care să fie finanţată de până în 50% din valoarea investiţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea