Rămâi conectat

Actualitate

Directorii din învățământ ar putea fi obligați să predea la ore: Proiectul de ordin, pus în consultare publică de Ministerul Educaţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorii din învățământ ar putea fi obligați să predea la ore: Proiectul de ordin, pus în consultare publică de Ministerul Educaţiei

Un proiect de ordin privind stabilirea obligaţiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi a personalului didactic din casele corpului didactic a fost pus  în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

Potrivit ordinului, directorii grădiniţelor cu program normal, care au personalitate juridică şi care funcţionează cu peste 8 grupe de copii şi minimum 150 de preşcolari, profesori pentru învăţământul preşcolar, sunt degrevaţi parţial de norma didactică de predare şi efectuează 2 – 4 ore/săptămână în cadrul obligaţiei didactice de predare în specialitate, în alte unităţi de învăţământ, conform specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de studii.

De această prevedere beneficiază şi directorii grădiniţelor cu program prelungit/săptămânal şi creşelor cu personalitate juridică.

De asemenea, directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ de nivel primar şi/sau gimnazial sunt degrevaţi parţial de norma didactică de predare şi efectuează 6 – 8 ore/săptămână din norma didactică de predare, în cazul în care unităţile de învăţământ se află în una dintre următoarele situaţii:

* au peste 30 de formaţiuni de studiu;
* au între 20 şi 30 de clase de formaţiuni de studiu şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:
* au cel puţin 10 clase inclusiv din învăţământul primar şi/sau grupe din învăţământul antepreşcolar/preşcolar;
* au secţii cu predare în limbile minorităţilor într-o unitate de învăţământ cu predare în limba română;
* au secţii cu predare în limba română într-o unitate de învăţământ cu predare într-o limbă a minorităţilor;
* au între 20 şi 30 de formaţiuni de studiu şi au internat şi cantină.

Şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ de nivel liceal/postliceal sunt degrevaţi parţial de norma didactică de predare şi efectuează 6 – 8 ore/săptămână din norma didactică de predare.

„Directorii centrelor judeţene de excelenţă şi directorul Centrului Municipiului Bucureşti de Excelenţă efectuează 4-6 ore/săptămână din norma didactică de predare”, mai prevede ordinul.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ISU Alba, cuvinte de laudă cu ocazia zilei de 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 5 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba aduce un elogiu voluntarilor săi, dedicându-le o postare emoționantă pe pagina oficială de Facebook. În cadrul mesajului, ISU Alba subliniază importanța și recunoașterea voluntarilor în acțiunile de intervenție în situații de urgență, evidențiind contribuția lor în acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și gestionarea efectelor dezastrelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare