Rămâi conectat

Actualitate

Dinamo Bucureşti – Volei Alba Blaj, un alt test dificil pentru trupa lui Macarie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a depăşit cu brio, în derby-ul Ardealului, dificilul test al Medicinei Tg. Mureş, Volei Alba Blaj nu are timp de răgaz pentru că vine la rând un alt meci edificator: sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.00, în deplasare cu Dinamo Bucureşti, deţinătoarea Cupei şi fostă participantă în Liga Campionilor. Iniţial întâlnirea a fost programată cu o oră mai devreme şi trebuia să fie transmisă pe DigiSport, dar în cele din urmă confruntarea nu va mai fi televizată. Etapa a 16-a a Diviziei A1 propune două dispute „cap de afiş”: Tomis Constanţa – Ştiinţa Bacău, respectiv Dinamo Romprest – Volei Alba Blaj, în fapt confruntări interesante între primele 4 clasate.

*Derby pentru locul 3!

În toamnă a fost nebunie în Sala „Timotei Cipariu” după ce nou-promovata din „Mica Romă” a furnizat bomba turului şi a învins Dinamo cu 3-1, producând o uriaşă supriză. Între timp, formaţia din capitală a capotat şi la Lugoj în urmă cu două etape şi resimte presiunea „paşilor greşiţi”. Vecine de clasament, ambele cu 29 de puncte, Dinamo – ultima treaptă a podiumului (10 victorii, 3 eşecuri) şi Volei Alba Blaj – poziţia a 4-a (10 partide câştigate şi 4 înfrângeri) îşi vor disputa supremaţia, o eventuală victorie a blăjencelor putând fi determinantă în ocuparea locului al 3-lea la finele sezonului. „Este foarte clar că Dinamo va fi extrem de montată la acest meci direct. Bucureştencele nu mai au voie să gafeze, vin după înfrângerea din Banat şi nu-şi permit să piardă”, a apreciat antrenorul Marius Macarie (Volei Alba Blaj).

Nou-promovata revelaţie începe astfel o îndelungă serie externă, cu patru deplasări succesive la Bucureşti, Cluj-Napoca, Lugoj şi Piatra Neamţ, următorul meci acasă fiind abia pe 23 februarie, cu liderul Ştiinţa Bacău. „Ţinând cont de experienţa superioară a oponentelor, nu cred că are relevanţă ce s-a întâmplat în tur. Noi încercăm să ne legăm de joc, dar nu va fi deloc uşor, Dinamo are ambiţii mari, evoluează cu cuţitul la os, mai au de disputat o restanţă cu Tomis Constanţa şi în acest context, punctele puse-n joc împotriva noastră cântăresc enorm în economia stagiunii”, a concluzionat Marius Macarie, ce dispune de întregul lot, fără accidentări.

*Dinamo a schimbat antrenorul

Punctele pierdute în acest început de retur de Dinamo Romprest i-au fost fatale antrenorului Branko Kovacevic. Aceasta a condus pentru ultima oară pe Dinamo la partida de la Dej contra Universităţii Cluj, iar ieri s-a despărţit oficial de Dinamo. În locul lui Branko, managerul Marian Ştefan l-a numit în funcţia de antrenor principal pe Marian Constantin, care revine pe banca tehnică a lui Dinamo, unde a mai fost şi în sezonul 2009-2010, când echipa alb-roşie a câştigat Cupa României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea