Rămâi conectat

Actualitate

Din toamnă, legea antifumat ar putea fi modificată, iar „spațiul public închis” redefinit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din toamnă, legea antifumat ar putea fi modificată, iar „spațiul public închis” redefinit. Cel mai probabil se va întâmpla în sesiunea de toamnă a Parlamentului, când temperaturile vor scădea şi nervii fumătorilor vor fi puşi din nou la grea încercare. Kilometrul zero al schimbării va fi Parlamentul. Preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut deja să fie identificate zonele în care se pot amenaja noile spaţii pentru aleşii fumători. Unele mai apropiate de birouri şi de sala de plen.

Actualul premier şi preşedintele executiv al PSD, dar şi fostul premier Sorin Grindeanu ori prefectul de Ilfov, sunt doar câţiva dintre politicienii care au încălcat legea şi au fumat în instituţiile în care lucrează. Alţii au căutat alternative…

Liviu Dragnea: „Eu am trecut pe alt tip de, din-acelea care sunt cu aburi”.

Variante au căutat şi patronii de localuri.

Închiderea teraselor cu pereţi de folie a fost soluţia pe care au găsit-o proprietarii de localuri. O găselniţă la limita legii pentru care unii dintre ei au şi plătit amenzi.

În Parlament nu s-au dat amenzi, dar ca să nu mai încalce aleşii legea, preşedintele Camerei Deputaţilor a dat alt ordin.

Liviu Dragnea: „Totuşi ar trebui să se amenajeze nişte locuri pentru fumat. Am vorbit cu secretariatul general totuşi să găsească, clădirea e foarte mare.”

Pentru asta e nevoie de modificarea legii. O propunere există deja.

Daniel Fenechiu, deputat PNL: „Mi-am dorit să existe anumite spaţii destinate exclusiv fumătorilor cred că până la sfârşitul anului vom avea o modificare a legii.”

Liberalul vrea ca spaţiul public închis să fie redefinit. Adică nu doi pereţi plus acoperiş, cum este în prezent, ci trei pereţi plus acoperiş.

Au fost aleşi care au contestat la CCR legea antifumat, dar judecătorii nu le-au dat dreptate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea