Din toamnă, ÎNSEMNE pe toate spitalele din România: Vor fi vizibile și vor arăta calitatea serviciilor medicale din fiecare unitate

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Calitatea serviciilor medicale dintr-o unitate va putea fi aflată de către pacienţii înainte să intre într-un spital. Din toamnă, vor apărea însemne pe spitalele care au fost acreditate sau care se află în curs de acreditare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, pentru a fi vizibile.

Din toamnă, pacienţii vor şti asta înainte să intre în unitatea medicală. Toate spitalele care au fost acreditate sau se află în proces de evaluare pentru acreditare vor fi marcate.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Însemnul va fi afişat la intrarea în unitatăţile medicale la o înălţime de un metru şi jumătate, 2 metri, astfel încât pacienţii dar şi oamenii care trec pe stradă să îl vadă. Spitalele nu vor avea voie să scrie doar „acreditat ANMCS”, ci trebuie să precizeze şi care este categoria de acreditare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Din cele 180 de spitale evaluate în ciclul doi de către Autoritate, 29 au fost acreditate cu recomandări. 10, cu rezerve. Iar 11 nu au fost acreditate. Până la mijlocul anului 2021, trebuie evaluate alte 455.

Ordinul e pus în dezbatere publică. Ar urma să intre în vigoare în această toamnă.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei