Rămâi conectat

Politică Administrație

Din seria ”să râdem cu USR Alba” sau când ”USR-ul MIC” dă replică ”USR-ului MARE” !

Publicat

în

Din seria ”să râdem cu USR Alba” sau când ”USR-ul MIC” dă replică ”USR-ului MARE” !

Este deja cunoscut atacul violent, o adevărată explozie de ură a lui Andrei Caramitru, fostul consilier al președintelui USR Dan Barna, la adresa Ortoxiei, acesta afirmând într-o postare pe facebook că: ”BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă”

Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns, emailul pe care l-am primit de la organizația USR Alba prin care ne este solicitat un ”drept la replica la articolul apărut azi in publicația domneavoastra online”.  Băieții aștia, ai lui haBARNAm, cu excepția fapului ca sunt specialiști în ”înjurături” pe facebook, ”sport” în care excelează, nu au învățat nici măcar atât: Nu poți să dai un drept la replică unui apropiat sau membru al propriului partid. Cel mult poți să transmiți un punct de vedere în care te delimitezi de opinia distinsului coleg Caramitru, fost consilier al președintelui Barna!

Pentru cei care nu știți cine e haBARNAm, vă reamintim că e personajul din clipul devenit viral, ieri, în care omul se făcea ca lucrează și a cărui soție, potrivit digi24.ro, i-a făcut ”c….ți” pe membrii USR pentru că nu ar fi ”tras” suficient în campania electorală de la alegerile prezidențiale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai jos aveți ”dreptul la replică” sau punctul de vedere al USR Alba, referitor la afirmațiile lui Andrei Caramitru:

”Având în vedere apariția în ziarulunirea.ro a articolului cu titlul «Opinii USR-iste! Andrei Caramitru: ”Mă dezic de Biserica Ortodoxă! Este o organizație criminală! O sectă demonică”», în ziua de miercuri, 15 aprilie a.c. și conținutul respectivului articol, conducerea USR Alba ține să facă următoarele precizări:

  1. Opiniile exprimate de domnul Andrei Caramitru sunt opinii personale și ele nu reflectă idei care să fie îmbrățișate și susținute de USR Alba.
  2. USR Alba se dezice de toate atacurile nepotrivite pe care domnul Andrei Caramitru le-a făcut în nume personal, de-a lungul timpului, la adresa Bisericii Ortodoxe Române sau a altor culte.
  3. USR Alba a luat act de faptul că autoritățile intenționează să permită participarea în număr restrâns la Slujba de Înviere a credincioșilor ortodocși, dar recomandă, totuși, că, dată fiind situația actuală, credincioșii ortodocși să înțeleagă că este mult mai bine să stea acasă și să urmărească Slujba de Înviere prin intermediul mass-media, așa cum au făcut și credincioșii creștini care au sărbătorit Sfânta Înviere în week-end-ul trecut.
  4. USR Alba își declară disponibilitatea de a colabora cu autoritățile și cu parohiile ortodoxe pentru ca, acolo unde se poate, să se vină în sprijinul credincioșilor pentru a-i ajuta, mai ales pe cei care întâmpină dificultăți, să aibă parte de Sfintele Paști de la biserică, de alimente necesare pentru masa de Sfintele Paști ș.a.m.d.
  5. USR Alba respectă dreptul la opinie și dreptul la credință al fiecărui cetățean.”

Beniamin TODOSIU, Președinte USR ALBA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare