Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Din octombrie, SALARII MAI MARI cu 10% pentru gardienii din penitenciare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu 1 octombrie 2017, agenţii şi ofițerii de penitenciare vor primi o majorare salarială de 10%, aplicată la salariul brut.

Potrivit Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, propunerea legislativă conţine un articol unic, care include şi funcţionarii publici pe lista majorărilor de salarii, alături de poliţiştii şi personalul din Ministerul Apărării:

„Articol unic – Dupa alineatul (7) al articolului II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal- bugetare, se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu urmatorul cuprins:

„(8) Prevederile alin. (5) si (7) se aplica in mod corespunzator si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.”

Adăugirea apare la Legea 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

În lege se spune că, începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 10% cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea să, cu excepția celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

Începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea să, precum și a celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/soldă de bază/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țara garantat în plată, și se adaugă la acesta/această.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea