Ziarul Unirea

Din impozitul anual pe care oricum îl datorează statului, contribuabilii pot dona 2% din sumă pentru Asociaţia „Maria Beatrice”

Preşedintele Asociaţiei „Maria Beatrice” Sebastian Onac, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, tatăl fetiţei Maria Beatrice, diagnosticată cu tetrapareză spastică, face apel la contribuabilii din judeţul Alba care doresc să sprijine înfiinţarea Centrului de Recuperare în Regim de Zi pentru Copiii cu Dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice” să redirecţioneze 2% din impozitul anual datorat statului către Asociaţia „Maria Beatrice”. Potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal,  cetăţenii pot redirecţiona 2% din impozitul anual datorat statului pentru sponsorizarea unei entităţi sau organizaţii nonprofit, pentru a-i folosi în scopurile acestora, suma finală care va ajunge la bugetul de stat pentru a fi utilizată prin intermediul bugetelor ministerelor fiind astfel mai mică cu 2%.
În prezent, asociaţia dispune de un spaţiu de 509 mp, pus la dispoziţie de Primăria şi Consiliul Local  Alba Iulia în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice din zona Schit,  care a fost reabilitat tehnico-sanitar şi a fost dotat inclusiv cu bazin de hidroterapie şi o parte din aparatura de specialitate. Centrul va deveni funcţional începând de luna viitoare, deschiderea oficială urmând să aibă loc probabil în luna martie.
Contribuabilii trebuie să completeze „de mână”, cu majuscule, în două exemplare, formularul 230 cu datele personale şi datele de identificare ale asociaţiei, la punctul II (2): Titular cont: Asociaţia Non-Guvernamentală „Maria Beatrice”, Cod IBAN: RO 81 BRDE 010 SV 2608 5780 100, Cod fiscal: 27786253. Modelul formularului poate fi procurat de pe site-ul ANAF, de la adresa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_230 _2008.pdf.
Formularul 230 completat trebuie dus până la data de 15 mai la circumscripţia fiscală la care contribuabulul este arondat sau direct la Căminul de Persoane Vârstnice Alba Iulia, str. Lalelelor nr. 60, cu specificaţia „Pentru Centrul Maria Beatrice”.

Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419