Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din faptele bune ale guvernelor Boc…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  Timp de trei ani nu am auzit altceva din gura guvernanţilor pd-işti sau din cea a preşedintelui Băsescu, decât permanentul invocat cuvânt reformă, utilizat ca justificare-acoperitoare a oricărei aberaţii guvernamentale întreprinse de către dumnealor! Despre reformă am auzit şi când au fost daţi afară sute de mii de bugetari sau atunci când au fost închise zeci de spitale – sistemul de sănătate intrând în colaps, după numeroase alte decizii proaste luate în domeniu -, dar şi în educaţie, atunci când elucubraţiile legislative marca inedită – Funeriu au avut drept consecinţă lăsarea a 100.000 de elevi fără diplomă de bacalaureat! Şi tot despre reformă a fost vorba şi în cazul modificării Codului Muncii, făcută cu mare tam-tam pd-ist!
Dar eu vin să vă întreb, domnilor, cei mai mari falimentari ai României, deghizaţi fraudulos în haine de mari reformişti, unde sunteţi acum, când 2000 de angajaţi ai fabricii Nokia, de la Cluj, vor rămâne pe drumuri, fără niciun fel de compensări sau fără vreo posibilitate de a protesta pentru a-şi susţine drepturile şi acest lucru, se întâmplă, evident, din cauza modificărilor operate de dumneavoastră în Codul Muncii?! „Când Nokia a plecat de la nemţi a dat salarii compensatorii câţiva ani de zile. La noi nu va da nimic şi toată sarcina va cădea în grija statului”, susţine, pe bună dreptate, preşedintele Cartel Afla, domnul Bogdan Hossu! Aţi dat astfel apă la moară investitorilor grăbiţi, care caută, peste noapte, noi oportunităţi de reducere a costurilor lor, nemaipăsându-le în vreun fel, de ce tragedii produc în privinţa miilor de angajaţi, rămaşi dintr-o dată fără surse de venit! Închiderea fabricii Nokia era de aşteptat, pentru că legislaţia românească, aşa cum aţi vrut-o dumneavoastră, domnule Boc, derogă de responsabilitate întreprinderile, acestea neavând nicio răspundere dacă închid activitatea mutând grija la stat, prin şomaj!
Prin măsurile întreprinse de dumneavoastră, domnule Boc şi domnilor curajoşi pd-işti, luate fără discernământ, în vremuri grele de criză, aţi reuşit performanţa de a alunga toţi investitorii şi de a destabiliza întreaga economie!
Scamatoriile dumneavoastră, domnule prim-ministru Boc, de pe vremea când eraţi şi ministru intermiar al Muncii, referitoare la apariţia ca ciupercile după ploaie, a sute de mii de contracte de muncă, peste noapte – „în patru luni de zile am adus aproape un milion de noi contracte de muncă” – sunt în date statistice, veritabile minciuni sfruntate! În realitate, acelea erau doar contracte temporare sau mai bine zis, ziliere, de până într-o lună, care nu au generat locuri de muncă palpabile, nici măcar pe termen mediu!
Piaţa muncii nu s-a dezvoltat absolut deloc ca urmare a triumfului dumneavoastră legislativ din domeniu muncii şi nici nu aţi reuşit să subţiaţi vreun moment rândurile şomerilor! Ba din contră, aberaţiile dumneavoastră decizionale din domeniul contractelor de muncă permit acum întreprinzătorilor – cum este şi cazul celor de la Nokia – să lase în stradă mii de şomeri, fără să fie întrebaţi de către salariaţi, sindicate sau de către stat ce se va întâmpla ulterior cu angajaţii, puşi intempestiv pe liber! Deci, descurcaţi-vă bine cu şomerii, domnilor pd-işti!
Deputat PNL Alba, Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea