Rămâi conectat

Actualitate

Din această lună, maşinile vândute de ANAF la licitaţie se pot achiziționa în rate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu luna septembrie 2017, plata în rate a devenit posibilă și pentru bunurile mobile, cum ar fi mașinile sau motocicletele, după cum reiese din Ordonanța Guvernului nr. 30/2017, ce a modificat Codul de procedură fiscală. La fel ca până acum, avansul minim pentru achiziția în rate este de cel puțin 50% din prețul de adjudecare.

Modificarea este prevăzută de un act normativ recent al Guvernului. În plus, perioada maximă pentru plata în rate a bunurilor imobile a fost dublată.

„În cazul vânzării la licitație a bunurilor, cumpărătorii pot solicita plata prețului în rate, cu un avans de minimum 50% din prețul de adjudecare a bunului și cu plata unei dobânzi sau majorări de întârziere, după caz, stabilite conform prezentului cod. Organul de executare silită stabilește printr-un proces-verbal condițiile și termenele de plată a diferenței de preț”, scrie în noul act normativ.

Până acum plata în rate era posibilă doar pentru casele și terenurile vândute de Fisc la licitație, această facilitate se poate aplica mai nou și pentru bunurile mobile, cum ar fi mașinile.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea