Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din 8 septembrie: Medicii de familie din Alba pot ridica vaccinurile împotriva hepatitei B, de la Direcția de Sănătate Publică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de familie din județul Alba vor putea ridica de la Direcția de Sănătate Publică vaccinurile împotriva hepatitei B, de luni, 8 septembrie, potrivit unei înștiințări venite din partea Ministerului Sănătății. Vaccinul care se administrează copiilor la doar câteva ore de la naștere a lipsit din maternitățile din țară, cât și în județul Alba, din primele zile ale lunii august.

Astfel, părinții din județul Alba ai căror bebeluși nu au fost vaccinați se pot prezenta la medicii de familie, de săptămâna viitoare, pentru recuperarea și administrarea vaccinului.

“Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului“, se arată în comunicat trimis de Ministerul Sănătății.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

“Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global“, scrie Ministerul Sănătății.

Amintim că Ministerul Sănătăţii a recepționat primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din cele 200.000 pe care trebuie să le achiziţioneze în 2014. Acestea vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, dar şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor

Sediul DSP Alba se află în clădirea unde funcționează policlinica, pe fosta stradă Mușețelului din Alba Iulia, la nr. 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea