Rămâi conectat

Actualitate

Din 4 august, taxă de intrare la Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Gata cu gratuitățile!

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parc Dendrologic Alba Iulia026Parcul Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad” de pe Valea Popii din Alba Iulia, inaugurat în 1 mai 2014, a ”promis” intrare liberă în prima lună de la deschidere. Faptul că nu a avut loc recepția tehnică la finalizarea proiectului, proiect care include și pista de biciclete, nu s-a putut pune intrare, iar albaiulienii au fost cadorisiți cu încă două luni de gratuitate. De luni, 4 august, tariful va fi unul simbolic, pentru întreținerea obiectivului – 1 lei pentru copii și 2 lei pentru adulți.

Recepția lucrărilor la pista de bicicliști a avut loc joi. Traseul a fost inspectat de o echipă mixtă condusă de viceprimarul Paul Voicu și șeful Direcției Tehnice a Primăriei Municipiului Alba Iulia care s-au ocupat de scrierea proiectului în cadrul căreia au fost finanțate lucrările. Conform reprezentaților Primăriei Alba Iulia recepția tehnică s-a realizat fără observații ceea ce înseamnă că lucrările s-au efectuat ”ca la carte” și nu mai este nevoie de rectificări.

Potrivit reprezentanților obiectivului din Valea Popii fluxul mare de turiști s-a menținut și în lunilor de vară. Astfel în zilele de sâmbătă vin aproximativ de 900 de persoane, duminica s-a ajuns și la 1.500, iar în timpul săptămânii vin în jur de 200. Parcul este vizitat de persoane de toate vârstele de la copii care vin însoțiți de părinți, de tineri sau de vârstnici care alocă mai bine de trei ore la o singură vizită.

În nota de prezentare se arată că obiectivul general al proiectului este punerea în valoare a potențialului turistic natural al Municipiului Alba Iulia. Obiectivul specific al proiectului este amenajarea parcului dendrologic pentru a putea fi vizitat de cetățeni și construirea unei piste de cicloturism în lungime de 5.441 metri și a unui spațiu de recreere.

Parcul Dendrologic se întinde pe o suprafață de 22 de hectare, are o suprafață de peste 1200 de specii de plante româneşti şi exotice, iar programul de vizitare este între orele 9.00-21.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea