Din 2 noiembrie 2015, firmele din sectorul IT și comunicații pot aplica pentru accesarea de fonduri europene

Începând cu data de 2 noiembrie 2015, timp de 3 luni, firmele din sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor pot depune propuneri de proiecte pentru accesarea de fonduri europene, potrivit Ministerului pentru Societatea Informațională /MSI/, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale /OIPSI/.

Practic, MSI — OIPSI amână cu o lună termenul de la care companiile din România puteau să depună astfel de propuneri de proiecte pentru Programul Operațional Competitivitate 2014 — 2020, Axa Prioritară 2, Acțiunea 2.2.1 “Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”.

Apelul de proiecte se va derula în intervalul 2 noiembrie 2015, ora 10,00 — 1 februarie 2016, ora 16,30 (față de perioada 1 octombrie 2015, ora 10,00 — 23 decembrie 2015, ora 16,30). Potrivit sursei citate, înregistrările de proiecte se vor realiza online, în mod continuu.

În cursul acestui an, Ministerul Fondurilor Europene /MFE/ și MSI au lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru beneficiari privați — Axa Prioritară 2 — Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Linia de finanțare destinată acestui tip de apeluri se ridică la 50 de milioane de euro, iar suma maximă pe care o firmă o poate obține pentru fiecare proiect este de 3,24 milioane lei.

Beneficiarii eligibili pentru această acțiune sunt IMM-urile care depun o cerere de finanțare singure sau ca lider al unui consorțiu de IMM-uri și care fac parte din clustere centrate pe domeniul TIC. Cererea de proiecte va fi de tip ”depunere continuă, cu ierarhizare”. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...