Rămâi conectat

Curier Județean

Din 12 august, modificări privind eliberarea pașapoartelor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Copiii cu vârste mai mici de 12 ani nu vor mai fi amprentaţi pentru eliberarea unui paşaport

Serviciul de paşapoarte Alba aduce la cunoştinţa cetăţenilor că începând cu data de 12.08.2013 vor intra în vigoare prevederile Legii nr.175/06.06.2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Cele mai importante modificări aduse sunt:

– pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani, valabilitatea paşaportului simplu electronic este de 3 ani, iar costul acestui document este de 244,00 lei (inclusiv TVA) + taxa de 32 lei – taxă consulară, taxe care pot fi achitate la orice filială C.E.C. Bank.

– pentru persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani, valabilitatea paşaportului simplu electronic este de 5 ani, iar costul acestui document este de 270,00 lei (inclusiv TVA) + taxa de 32 lei – taxă consulară.

– s-a modificat vârsta de preluare a amprentelor papilare ale minorilor de la 6 ani la 12 ani.

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri între orele 8.30 – 16.30, iar în fiecare zi de miercuri este program prelungit, între orele 8.30 – 18.30. Pentru mai multe informaţii cetăţenii pot apela numărul de telefon 0258/810.640, sau direct la ghişeul de informaţii cu public de la sediul serviciului din municipiul Alba Iulia, piaţa Iuliu Maniu, nr.14A, jud. Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea