Rămâi conectat

Curier Județean

Din 1 martie, Primăria Cugir preia în gestiune directă serviciul de transport public local – trei autobuze și două microbuze puse la dispoziția cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 1 martie, transportul public de călători în orașul Cugir se desfășoară în condiții mai bune, ca urmare a deciziei legislativului local de a reorganiza acest serviciu. În ultima ședință, aleșii locali au analizat și au aprobat un proiect de hotârâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la preluarea transportului public de călători în gestiunea directă a Orașului Cugir, deținător de licență de transport persoane. Acest lucru înseamnă că toate sarcinile şi responsabilităţile privind organizarea, coordonarea, exploatarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciului intră în atribuțiile biroului A.D.P.

Întrucât la momentul de față nu deține parcul auto necesar, administrația locală a închiriat trei autobuze și două microbuze de la S.C Livio Dario. Este soluția urgentă pe care edilii au găsit-o pentru a putea menține transportul de călători pe raza orașului, în absența unui operator căruia să-i concesioneze serviciul. Contractul cu actualul transportator, S.C. M.BIT S.R.L. a expirat in data de 28 februarie, iar de o prelungire nici nu a putut fi vorba deoarece capacitatea societății nu corespunde necesităților locale, cetățenii fiind nemulțumiți atât de condițiile din mijlocale în comun cât și de nerespectarea orarului de circulație. Un alt presator nu a putut fi găsit, deși primăria a scos la licitație publică deschisă de mai multe ori “Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Cugir”.

“Preluarea în gestiune directă este o soluție momentană pe care administrația locală a găsit-o, pentru a putea asigura cetățenilor accesul la mijloace de transport în comun. Între timp vom pregăti o nouă procedură de licitație publică deschisă, iar dacă nu vor exista oferte, luăm în calcul posibilitatea de a înființa o societate în subordinea Consiliullui Local. Pentru crearea parcului auto necesar, ne gândim să exploatăm programele europene dedicate îmbunătățirii transportului public urban cu scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon și să depunem un proiect în baza căruia să achiziționăm autobuze electrice, nepoluante.” a declarat primarul Adrian Teban.

Elit - Gustul Desăvârșit

Între timp, de la 1 martie circulă trei autobuze și două microbuz pe cele două linii de transport public de persoane: una în Cugir și cea de a doua pe ruta Cugir-Vinerea. Prețul unui bilet este de 2 lei/călătorie, în timp ce un abonament pe o lună, de luni până vineri costa 60 lei, iar pentru întreaga săptămână este de 80 lei.

”Pentru serviciul de transport public local de persoane organizat de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ teritorială a orașului Cugir beneficiază de gratuitate următoarele categorii de persoane: veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, revoluționarii, persoanele cu handicap grav, însoţitorii şi asistenţii personali ai acestora. Prin lege donatorii de sânge beneficiază de abonament cu reducere 50% pentru transportul în comun pe o perioada de 1 lună. Totodată, este stabilită prin hotărâre a consiliului local o subvenţie pentru persoanele cu vârsta de peste 60 ani. Trebuie spus că durata maximă a gestiunii directe a serviciului de transport public de călători în oraşul Cugir, este de maxim 6 ani, în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Exproprieri în vederea modernizării mai multor străzi din Alba Iulia: Care este valoarea de piață a terenurilor

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Exproprieri în vederea modernizării mai multor străzi din Alba Iulia: Care este valoarea de piață a terenurilor

Un proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a unor terenuri situate în Alba Iulia, afectate de modernizarea străzilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Alexandru Odobescu și Arieșului, se află pe ordinea de zi a ședinței de marți 27 septembrie a Consiliului Local Alba Iulia.

Printr-o hotărâre din anul 2020 a Consiliului Local s-au aprobat documentația tehnico-economică – faza Studiu de Fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “Modernizare străzi zone de dezvoltare Municipiul Alba Iulia Lot 3 – Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului”.

Circulația pe aceste drumuri se desfășoară în prezent în condiții grele, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, din pricina deteriorării părții carosabile. Întrucât se impune realizarea, respectiv modernizarea tramei stradale, autoritatea locala a contractat serviciul de elaborare a unui studiu de fezabilitate în acest sens.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul studiului de fezabilitate a fost analizat și culoarul de expropriere, inclusiv valoarea împrejmuirilor ce limitează actualmente proprietățile și care intră sub incidența măsurilor propuse prin proiect.În vederea efectuării exproprierilor s-a încheiat un contract de prestare servicii. Suprafața totală a terenurilor de expropriat prin proiect este de peste 10 mii de metri pătrați. Valoarea de piață estimată a terenurilor s-a stabilit ca fiind 88 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona C și 120 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona B. Conform documentației de expropriere sunt afectate 251 de proprietăți (terenuri).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Cine este noul președinte

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Cine este noul președinte

În cursul zilei de vineri, 23 septembrie, Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Dr. Ioan Tomușcă a predat ștafeta de președinte către Dr. Horia Moruțan.

„Ieri, Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Prietenul meu, Dr. Ioan Tomușcă, transferă ștafeta după trei mandate de succes la conducerea CMV Alba, dar rămâne în echipă.

Noul președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Alba este Dr. Horia Moruțan. Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, acesta este și președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Succes colegilor mei!Vivat medicina veterinaria!”, a scris pe facebook fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Noi pași pentru realizarea skatepark-ului de la Aiud: Ce valoare are proiectul de amenajare a două zone de agrement

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi pași pentru realizarea skatepark-ului de la Aiud: Ce valoare are proiectul de amenajare a două zone de agrement

La Aiud s-au făcut noi pași importanți pentru realizarea skatepark-ului din municipiu. Primul transport al rampelor pentru platforma de skateboard a sosit, urmează încă două transporturi și apoi amenajarea propriu-zisă.

Skatepark-ul de la Aiud este edificat pe strada Avram Iancu, în zona fostului cartodrom. Asta în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, care prevede amenajarea a două zone de agrement în municipiul Aiud – pe strada Avram Iancu, dar și pe strada Ecaterina Varga.

Suprafața zonelor verzi din municipiul Aiud va crește, grație acestui proiect, cu 1,3 hectare. Vor fi create spații publice de agrement și recreere dotate într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și celui cu dizabilități diverse, cu următoarele categorii de mobilier urban: suporți pentru biciclete, cișmele de apă potabilă, ecran de proiecție, zonă de labirint, pistă pentru role, patinoar, scenă, pistă skate, pistă bicicliști, loc de joacă pentru copii, sistem artezian, bănci și WIFI.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020 și are o valoare totală de peste 6.8 de milioane de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea