Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din 1 decembrie 2017, Piața Cetății din Alba Iulia se transformă din nou în ”Parcul sărbătorilor de iarnă”. Consiliul local va aproba taxele pe care le vor plăti comercianții în acest spațiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația locală din Alba Iulia va organiza și în acest an, în Piața Cetății Alba Carolina, Parcul sărbătorilor de iarnă care va funcționa în perioada 1 decembrie 2017 – 1 februarie 2018. Potrivit unui proiect de hotărâre supus spre aprobare consilierilor locali, în ședința din 26 septembrie, albaiulienii vor avea din nou la dispoziție un patinoar, o zonă în care se vor desfășura spectacole, din care nu lipsesc bradul, figurinele specifice și Căsuța lui Moș Crăciun, dar și o zonă comercială, de unde se pot achiziționa produse de sezon.

Potrivit documentului administrativ, pentru funcționarea în bune condiții a parcului, taxele pe care comercianții trebuie să le plătească dacă doresc să-și amplaseze chioșcuri, aici, vor fi de:

– 1 leu/mp/zi pentru activitatea de alimentație publică;
– 0,8 lei/ mp/zi pentru comercializarea produselor de artizanat și a produselor industriale.

De asemenea, cei care nu dețin chioșcuri și doresc să le închirieze, vor avea de plătit:

– 2 lei/mp/zi pentru activitatea de alimentație publică;
– 1 leu/mp/zi pentru comercializarea produselor de artizanat și a produselor industriale de sezon

Suprafața minimă de închiriat pentru oricare dintre activitățile menționate este de 10 mp.

”Având în vedere faptul că Cetatea Vauban din municipiul Alba Iulia a cunoscut în decursul timpului ample lucrări de restaurare şi amenajare în folosul cetăţenilor acestui oraş şi a turiştilor, afluxul din ce în ce mai mare de turişti care vizitează oraşul, precum şi succesul de care s-a bucurat în anii trecuţi trecut Parcul Sărbătorilor de Iarnă în rândul cetăţenilor din municipiu şi al vizitatorilor oraşului, considerăm necesară organizarea de manifestări prin care să se dea viaţă şi să se pună în valoare oraşul şi cetatea şi pe perioada iernii, nu numai în perioada sezonului estival.

Prin urmare. în perioada 01 decembrie 2017 – 1 februarie 2018, dorim să organizăm în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia un PARC AL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ (activitate care se desfăşoară în mai toate oraşele mari din ţară şi din lume), parc în cadrul căruia să fie amplasate chioşcuri din lemn destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, activităţi de comercializare a produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon. Chioşcurile în care se vor desfăşura aceste activităţi (o parte din ele) vor fi executate de către comercianţii doritori să participe la acest eveniment pe cheltuiala lor, o altă parte din aceste chioşcuri urmând să fie executate de către noi, acestea din urmă urmând a fi închiriate comercianţilor. Totodată, în incinta acestui parc va funcţiona un patinoar artificial demontabil prin care să venim în întâmpinarea dorinţelor amatorilor se sporturi de iarnă în aer liber, cu atât mai mult cu cât amplasarea în Parcul de Crăciun amenajat anii trecuţi a unei astfel de instalaţii a fost foarte apreciată de către amatorii sporturilor de iarnă.

Pentru amplasarea patinoarului, se va încheia un contract de prestări servicii cu o societate comercială specializată, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice.

În incinta acestui parc mai dorim să fie amplasată Căsuţa lui Moş Crăciun, să fie amplasată o scenă în aer liber unde să se desfăşoare spectacole în permanenţă pe perioada desfăşurării acestei manifestări, tot aici urmând a fi amplasat şi bradul de Crăciun.

Mai facem precizarea că toate cheltuielile aferente funcţionării parcului cad în sarcina noastră, aceste cheltuieli însemnând energie electrică, apă-canal, iluminat public, paza zonei, amplasarea toaletelor ecologice şi a containerelor destinate colectării gunoiului”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea