Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Digitalizarea fiscală continuă: După sistemul e-Factura, ministrul Marcel Boloș anunță introducerea e-TVA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Digitalizarea fiscală continuă: După sistemul e-Factura, ministrul Marcel Boloș anunță introducerea e-TVA

După lansarea e-Facturii, sistemul care a dat o mulțime de bătăi de cap contabililor, ministrul Marcel Boloș pregătește un noi proiect.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Digitalizarea fiscală se întâmplă. Cu toate că e un drum cu multe obstacole, iată că România trece de la eternele promisiuni la pași concreți, în fiecare zi. Mai este mult de muncă până la punctul în care gestionarea veniturilor curente ale bugetului de stat, dar și organizarea inspecțiilor fiscale să fie complet digitalizată.

Una dintre cele mai mari probleme este gestionarea și analiza cantității uriașe de date, în scopul analizei de risc și pentru atenuarea riscurilor care au un impact negativ major asupra bugetului de stat.

Un pas vital în acest proces este introducerea sistemului e-TVA. O inovație care, zic eu, va schimba cu totul interacțiunea contribuabililor cu Ministerul Finanțelor și ANAF.

Bazat pe datele din e-Factura și e-Case de marcat, e-TVA va genera automat deconturi de TVA precompletate. Astfel, contribuabilii vor beneficia de un proces simplificat, iar autoritățile fiscale vor avea la dispoziție date mai precise și actualizate, contribuind la lupta împotrivă evaziunii.Am avut o ședință cu direcțiile din MF și ANAF responsabile de proiect, pentru a vedea dacă progresul către implementarea sistemului este în grafic. Echipa face progrese importante, pentru a respecta termenul asumat de 1 iulie 2024″, a anunţat, miercuri seara, Marcel Boloş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea