Dieta sau exerciţiile? Care variantă este mai eficientă?
Când vine vorba de metodele la care poţi apela pentru a scăpa de kilogramele în plus, părerile sunt împărţite. Unele femei spun că dieta e baza, în timp ce altele sunt de părere că întreţinerea fizică regulată e ideală. Care e mai eficientă? Cu siguranţă o combinaţie între cele două e cea mai potrivită alegere. Iată ce face fiecare:
lTe ajută să dai kilogramele jos – Dieta – Studiile confirmă acest lucru. Metoda cea mai uşoară de a scăpa de kilogramele în plus este printr-o dietă adecvată. Este mult mai uşor să reduci 500 de calorii pe care le-ai consuma la o masă, decât să petreci o oră întreagă la sală şi să te chinui să arzi aceste calorii.
lStimulează energia – Exerciţiile fizice – Persoanele care obişnuiesc să se întreţină şi fac exerciţii zilnice, au un aport de energie mult mai ridicat şi asta pentru că exerciţiile fizice stimulează neurotransmiţătorii energizanţi.
lReduce riscul afecţiunilor de inimă – Dieta – Nutrientul care reduce riscul afecţiunilor de inimă şi care de astfel, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, este omega 3. Peştele este o bogată sursă de omega 3 şi consumul de preparate din peşte poate reduce riscul unei afecţiuni de inimă cu până la 64%.
lPrevine diabetul – Exerciţiile fizice – O greutate sănătoasă obţinută prin dietă şi întreţinere fizică, este un puternic inamic care te protejează de riscul diabetului. Dar întreţinerea fizică are un un beneficiu în plus faţă de dietă deoarece în timpul exerciţiilor fizice musculatura consumă glucoza din sânge pe post de combustibil, echilibrând astfel aportul de zahăr din sânge.
lReduce riscul de cancer – ambele – Cu cât lucrezi mai mult, cu atât nivelul de protecţie va fi mai ridicat. O dietă sănătoasă combinată cu intreţinere fizică regulată este tot ceea ce trebuie pentru a te proteja de cancer. 30 de minute de exerciţii zilnice te pot proteja de riscul unor tipuri de cancer, precum cel gastrointestinal şi de plămâni. Acest lucru se explică prin consumul ridicat de oxigen din timpul exerciţiilor, care duce la o oxigenare mai mare a organelor. Ceea ce mănânci are un mare impact nu numai asupra greutăţii tale dar şi a sănătăţii, iar un aport caloric ridicat poate creşte riscul de cancer, afecţiuni ale inimii şi chiar depresia. Alege să mănânci alimente care sunt benefice pentru sănătatea ta.
lÎţi dă o stare de bine – Exerciţiile fizice – Doar 20 de minute de exerciţii intense, sunt de ajuns pentru a-ţi însufleţi starea de spirit pentru următoarele 12 ore. Iar studiile arată chiar că exerciţiile pot fi un remediu benefic în tratarea depresiei. Mai mult, prin întreţinere fizică se produc anumite schimbări la nivel cerebral, care îţi întăresc rezistenţa la stres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!” Drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din județul Alba, este înzăpezit și plin de gheață. Un pericol pentru participanții la traficul rutier, se arată într-un avertisment public lansat pe „Comuna Ponor, județul Alba”. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii