Rămâi conectat

Politică Administrație

DGASPC: Cadouri de Crăciun pentru copiii și persoanele cu dizabilități ocrotite în centrele din Alba. Pachete și bani pentru masa de sărbători, de la fundații și oameni cu suflet mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luna decembrie este cea mai frumoasă lună din an pentru că celebrăm cea mai frumoasă, mai sfântă și mai magică sărbătoare: Crăciunul. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Este important ca darul să vină din inimă, să fie oferit cu drag și plăcere, căci atunci are mai multe șanse să ajungă acolo unde trebuie, unde este nevoie de el, iar simplul fapt de a dărui fără a aștepta recunoștință ne face mai buni, mai atenți la noi înșine și la ceilalți, la bucuria noastră și a celor din jur.

Copiii/tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi ocrotite în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba s-au pregătit din timp și au confecționat felicitări și ornamente pentru împodobirea bradului și a camerelor unde locuiesc, au învățat și repetat colinde, iar Moș Crăciun și-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărți daruri pentru toți cei care îl așteptă cu nerăbdare.

În aceste zile, premergătoare Crăciunului, Fundaţia „Hope and Homes for Children Romania” din Baia Mare a pregătit cadouri în valoare de cadouri pentru iubite sau sotii de 8 Martie300 lei pentru fiecare din cei 66 de copii ocrotiți în casele de tip familial înfiinţate în colaborare cu DGASPC Alba (Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Casa de tip familial „Sfânta Ana”, Casa de tip familial „Sfânta Maria” Alba Iulia, Casele de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 1 Aiud, Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai) ce au constat în obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare vârstei şi sezonului, materiale didactice: acuarele, creioane colorate, jocuri, etc., materiale de igienă personală, dulciuri, fructe și a oferit 400 de lei/copil pentru ca masa de Crăciun și cea festivă de Anul Nou să fie îmbelșugată.

Fundaţia „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu şi Primăria Blaj au oferit pachete de dulciuri pentru cei 62 de copii ocrotiți în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecția Copilului Blaj, iar domnul Precup Aurelian și grupul său de prieteni a donat îmbrăcăminte sportivă pentru toți acești copii.

Același domn cu suflet mare, Precup Aurelian a donat îmbrăcăminte sportivă și celor 42 de copii ocrotiți în casele de tip familial din cadrul Serviciilor Comunitare Abrud, celor 8 copii/tineri de la Centrul de primire în regim de urgență ”Pinocchio” Alba Iulia și celor 15 copii din Casa de tip familial ”Speranța Copiilor” Cugir. La copiii din CTF ”Speranța Copiilor” Cugir, pentru că au fost cuminți, Moș Crăciun a trimis și reprezentanții Asociației ”Pro Europa” Franța care le-au dăruit încălțăminte, îmbrăcăminte și articole de igienă personală.

Serviciul de Ajutor Maltez – Filiala Aiud prin doamna Fari Palko Ilona, alături de un grup de doamne malteze și voluntari, a dăruit 29 de pachete cu rechizite și dulciuri copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Aiud.

Doamnele malteze nu au uitat de cele 317 persoane adulte cu dizabilități din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos și Centrul de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș cărora le-au dăruit pachete cu dulciuri și articole de igienă personală.

„Mulţumim tuturor mesagerilor moşului (instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice), care s-au alăturat acestor acţiuni caritabile, dovedind dragoste şi omenie, faţă de copiii şi adulţii ocrotiţi în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Copleşitoarea bucurie din ochii lor, să ne fie nouă celor mari aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine. Să primim Sărbătorile cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie”, a transmis directorul general DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea