Rămâi conectat

Politică Administrație

DGASPC: Cadouri de Crăciun pentru copiii și persoanele cu dizabilități ocrotite în centrele din Alba. Pachete și bani pentru masa de sărbători, de la fundații și oameni cu suflet mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luna decembrie este cea mai frumoasă lună din an pentru că celebrăm cea mai frumoasă, mai sfântă și mai magică sărbătoare: Crăciunul. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Este important ca darul să vină din inimă, să fie oferit cu drag și plăcere, căci atunci are mai multe șanse să ajungă acolo unde trebuie, unde este nevoie de el, iar simplul fapt de a dărui fără a aștepta recunoștință ne face mai buni, mai atenți la noi înșine și la ceilalți, la bucuria noastră și a celor din jur.

Copiii/tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi ocrotite în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba s-au pregătit din timp și au confecționat felicitări și ornamente pentru împodobirea bradului și a camerelor unde locuiesc, au învățat și repetat colinde, iar Moș Crăciun și-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărți daruri pentru toți cei care îl așteptă cu nerăbdare.

În aceste zile, premergătoare Crăciunului, Fundaţia „Hope and Homes for Children Romania” din Baia Mare a pregătit cadouri în valoare de cadouri pentru iubite sau sotii de 8 Martie300 lei pentru fiecare din cei 66 de copii ocrotiți în casele de tip familial înfiinţate în colaborare cu DGASPC Alba (Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Casa de tip familial „Sfânta Ana”, Casa de tip familial „Sfânta Maria” Alba Iulia, Casele de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 1 Aiud, Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai) ce au constat în obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare vârstei şi sezonului, materiale didactice: acuarele, creioane colorate, jocuri, etc., materiale de igienă personală, dulciuri, fructe și a oferit 400 de lei/copil pentru ca masa de Crăciun și cea festivă de Anul Nou să fie îmbelșugată.

Fundaţia „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu şi Primăria Blaj au oferit pachete de dulciuri pentru cei 62 de copii ocrotiți în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecția Copilului Blaj, iar domnul Precup Aurelian și grupul său de prieteni a donat îmbrăcăminte sportivă pentru toți acești copii.

Același domn cu suflet mare, Precup Aurelian a donat îmbrăcăminte sportivă și celor 42 de copii ocrotiți în casele de tip familial din cadrul Serviciilor Comunitare Abrud, celor 8 copii/tineri de la Centrul de primire în regim de urgență ”Pinocchio” Alba Iulia și celor 15 copii din Casa de tip familial ”Speranța Copiilor” Cugir. La copiii din CTF ”Speranța Copiilor” Cugir, pentru că au fost cuminți, Moș Crăciun a trimis și reprezentanții Asociației ”Pro Europa” Franța care le-au dăruit încălțăminte, îmbrăcăminte și articole de igienă personală.

Serviciul de Ajutor Maltez – Filiala Aiud prin doamna Fari Palko Ilona, alături de un grup de doamne malteze și voluntari, a dăruit 29 de pachete cu rechizite și dulciuri copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Aiud.

Doamnele malteze nu au uitat de cele 317 persoane adulte cu dizabilități din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos și Centrul de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș cărora le-au dăruit pachete cu dulciuri și articole de igienă personală.

„Mulţumim tuturor mesagerilor moşului (instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice), care s-au alăturat acestor acţiuni caritabile, dovedind dragoste şi omenie, faţă de copiii şi adulţii ocrotiţi în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Copleşitoarea bucurie din ochii lor, să ne fie nouă celor mari aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine. Să primim Sărbătorile cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie”, a transmis directorul general DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare