Rămâi conectat

Politică Administrație

DGASPC Alba vrea să înfiinţeze un cabinet medical de psihiatrie, la Galda de Jos, în Centrul de Recuperare Neuropsihiatric.Aşteaptă aprobarea de la Consiliul Judeţean

Alexandra Mates

Publicat

în

cabinet psihiatrieÎn şedinţa de joi, 30 octombrie, Consiliul Judeţean Alba dezbate cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba cu privire la aprobarea funcţionării unui cabinet medical de psihiatrie în imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos. Cabinetul ar urma să fie deservit de un medic de specialitate care să aibă o relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, având în vedere numărul mare de beneficiari, persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cronice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale ale DGASPC Alba din localităţile Sâncrai, Galda de Jos, Cricău, Alba Iulia şi Vinţu de Jos.  Funcţionarea acestui cabinet ar reduce substanţial costurile şi timpul alocat deplasării beneficiarilor în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia sau Aiud.

Patrimoniul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos a fost preluat pe bază de protocol de predare-primire încheiat între Consiliul local al comunei Galda de Jos, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Consiliul Judeţean Alba şi s-a înregistrat în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, fiind transmis în administrarea Direcţiei potrivit Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 198/2004.

Având în vedere numărul mare de beneficiari persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cronice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale ale DGASPC Alba din localităţile Sâncrai, Galda de Jos, Cricău, Alba Iulia şi Vinţu de Jos ( aproximativ 330 persoane), precum şi dreptul legal si nevoia acestora de a beneficia cu regularitate de prescripţii medicale de specialitate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a solicitat prin adresa nr.11002/10.10.2014, înregistrată la Consiliul Judeţean Alba sub numărul 16779/14.10.2014, aprobarea funcţionării unui cabinet medical de psihiatrie în imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, structură fără personalitate juridică din cadrul DGASPC Alba.

Acest cabinet urmează să fie deservit de un medic de specialitate care să aibă o relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Funcţionarea acestui cabinet în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda deJos, ar reduce substanţial costurile şi timpul alocat deplasării beneficiarilor în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia sau Aiud.

De asemenea, cabinetul ar putea deservi şi alte persoane din comunitate, accesul la acesta neinterferând cu spaţiile destinate cazării beneficiarilor din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos.

DGASPC Alba a identificat, ca posibil cabinet, un spaţiu situat la etajul I din pavilionul A de clădire, cu o suprafaţă utilă de 12 mp, dotat cu instalaţiile electrice, de alimentare cu apă şi racord la canalizare necesare. Închirierea acestui spaţiu se va face prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, iar conform Legii 273/2006 privind finanţele publice locale,sumele încasate din închiriere constituie venituri la bugetul local.

Preţul de pornire al licitaţiei este de 4,14 lei mp/lună, determinat în urma analizei tarifelor practicate în zonă pentru spaţiile cu destinaţia de cabinet medical. Consiliul Local Galda de Jos a aprobat prin Hotărârea nr.75/2013 însuşirea unor rapoarte de evaluare pentru clădirile în care funcţionează cabinete medicale concesionate conf. HGR nr.884/2004, din care a rezultat un nivel minim de pornire a negocierii pentru redevenţa/clădire de 605 lei/luna/ cladire Dispensar uman Galda de Jos, în care funcţionează 3 cabinete medicale în suprafaţă utilă de 146 mp.

În consecinţă, ţinând cont de solicitările acestei insituţii, se propune aprobarea închirierii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a spaţiului identificat în suprafaţă utilăde 12 mp, de la etajul I al Pavilionul A de clădire, pentru funcţionarea unui cabinet medical de psihiatrie, se arată în proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea