Rămâi conectat

Actualitate

DGASPC Alba: ACTIVITĂȚI pentru tinerii lipsiți de ocrotirea părintească, de Ziua Copilului. Mese festive, drumeții și competiții sportive

Publicat

în

1 IUNIE este „Ziua Internaţională a Copilului”. Inocenţă, puritate, duioşie. Este o zi în care trebuie să ne aducem aminte că, în fiecare moment copiii trebuie să fie în atenţia celor mari, a întregii societăţi, să fie înconjuraţi cu dragoste şi căldură sufletească.

Copilăria este o lume de poveste, plină de culoare, veselie și aventuri minunate, o vârstă a frumuseții și inocenței sufletești.

Ziua Internaţională a Copilului îşi are originea în anul 1925, la „Conferinţa pentru bunăstarea copiilor”, care a avut loc la Geneva. Reprezentanţii celor 54 de ţări participante au elaborat „Declaraţia de la Geneva privind protecţia copilului”, axată pe combaterea sărăciei, a exploatării copiilor şi numeroase aspecte legate de educaţie. În urma acestei convenţii, mai multe state participante au convenit să desemneze o „Zi a copilului”, zi ce a fost sărbătorită pentru prima dată la San Francisco, în anul 1925.

Elit - Gustul Desăvârșit

Treizeci de ani mai târziu, în 20 noiembrie 1954, Adunarea generală ONU adoptă „Declaraţia drepturilor copilului” şi, 35 de ani mai târziu, la aceeaşi dată (20 noiembrie 1989) şi în acelaşi cadru se semna Convenția cu privire la Drepturile Copilului – o lege internațională care stipulează drepturile pe care le au copiii și tinerii din întreaga lume.

Legea nr. 272/2004 (**republicată**) este cea care reglementează, în România, cadrul legal privind respectarea, promovarea și garantarea drepturilor copilului, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba este instituția care oferă asistență și sprijin pentru copii, familii, persoane singure, persoane vârstnice, persoane aflate în nevoie, abuzate, marginalizate sau cu dizabilități în colaborare cu autoritățile locale, autoritățile județene și organizațiile non-guvernamentale.
Copiii lipsiţi de ocrotirea părintească vor sărbători Ziua Internaţională a Copilului înconjuraţi de căldura celor care îi au în grijă. Toţi copiii/tinerii ocrotiţi în centrele rezidențiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba vor sărbători această zi prin organizarea de activităţi recreative, distractive, sportive şi mese festive.

Beneficiarii celor patru centre de tip rezidențial din zona Blaj (Centrul de plasament Blaj; Centrul de plasament de tip familial Mănărade; Casa de tip familial în comunitate Blaj; Casa de tip familial nr. 4 Blaj), vor participa, în funcție de vârstă și abilități, la întreceri sportive în aer liber: tenis de masă, fotbal, volei, ”Micul artist” – desene pe asfalt, discotecă în aer liber şi, bineînţeles, copiii se vor bucura de masa festivă.

Cei 17 copii/tineri din casele de tip familial nr. 2, nr. 3 și nr. 15 din Abrud ani au fost invitați să sărbătorească Ziua Copilului în curtea unei familii din Abrud, familie care le va oferi o masă festivă, continuată cu muzică și jocuri/concursuri interactive, iar beneficiarii ocrotiți în Casa de tip familial nr. 6 Câmpeni vor porni în drumeție spre Roșia Montană, la Tăul Brazilor, pentru un picnic, sărbătorind și ziua de naștere a unui coleg.

Copiii/tinerii din cele două case de tip familial pentru copii cu dizabilități din Aiud și Sâncrai vor marca ziua de 1 Iunie prin masa festivă și activitățile recreative organizate în aer liber: ”Vânătoarea de comori”,”Mima”, ”Cartoful fierbinte”, iar beneficiarii ocrotiți în Casa de tip familial ”Speranța Copiilor” Cugir vor pleca în drumeție spre Cetatea Drăgana, urmând ca la întoarcere să îi aștepte picnicul pregătit în curtea casei.

„Ziua Internațională a Copilului a fost creată pentru a schimba modul în care copiii sunt priviți și tratați de societate, pentru a pleda și a susține drepturile lor, deoarece drepturile copiilor nu sunt drepturi speciale sau drepturi diferite. Sunt drepturile fundamentale ale omului. Copilăria este un moment, o trăire la care ne raportam, apoi, ca adulţi toată viaţă. Toţi copiii de astăzi, adulţii de mâine, ar trebui să-şi amintească despre copilărie ca despre o etapă frumoasă şi plină de bucurii din viaţă. Din păcate, sunt copii care încă trebuie să lupte pentru dragostea care înseamnă atât de mult, tocmai pentru că le lipseşte. Lipsirea unui copil de îngrijirea familiei trebuie să fie privită ca o măsură la care să se recurgă în ultimă instanţă şi, ori de ce câte ori este posibil, o măsură temporară şi cât mai scurtă cu putinţă.

Conducerea DGASPC Alba doreşte tuturor copiilor: bucurii, multă sănătate, fericire şi le urează de ziua lor şi pentru toate zilele care urmează: LA MULTI ANI!”.

Director general
Frăcea Valentin–Ioan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ministrul Agriculturii: Producția de grâu din acest an este mai mică, cu 15-18% comparativ cu cea a anului 2021

Publicat

în

Ministrul Agriculturii: Producția de grâu din acest an este mai mică, cu 15-18% comparativ cu cea a anului 2021

Anul acesta, producția de grâu este cu 15-18% mai mică în comparație cu cea înregistrată în anul 2021, anunță Petr Daea, ministrul Agriculturii, care a mai precizat că în cursul săptămânii viitoare va prezenta cifrele exacte.

Producţia de grâu din acest an este cu 15% – 18% mai mică faţă de cea înregistrată în 2021, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a precizat că va prezenta săptămâna viitoare cifrele exacte.

Elit - Gustul Desăvârșit

„(Producţia de grâu) este mai mică decât anul trecut, între 15% şi maxim 18% (mai mică) faţă de anul trecut”, a afirmat Daea, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, ministrului Agriculturii a informat că recoltarea grâului a fost finalizată în toată ţara, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţate cifrele oficiale. El a menţionat că recolta de anul acesta asigură atât consumul intern, cât şi disponibilităţi pentru export.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Persoanele care se află în dificultate financiară, sprijinite de către ANPC. Cine poate beneficia de ajutor

Publicat

în

Persoanele care se află în dificultate financiară, sprijinite de către ANPC. Cine poate beneficia de ajutor

Persoanele care se află în dificultate financiară pot fi sprijinite de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.

Astfel, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii şi nu le mai pot face faţă pot apela la procedura specifică, de insolvenţă a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul întâlnirii periodice a Comisiei de Insolvenţă la Nivel Central – organism care reuneşte reprezentanţi ai ANPC, ai Ministerelor de Finanţe, al Muncii şi Protecţiei Sociale, al Justiţiei şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului – care s-a desfăşurat pe 10 august 2022, cu participarea vicepreşedintelui ANPC, Sebastian Hotca, au fost discutate condiţiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 şi posibilităţile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară.

Acest demers este necesar pentru ca legislaţia în domeniu să fie actualizată, în conformitate cu evoluţia economică a momentului, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să poată avea acces la cele trei tipuri de proceduri.

‘Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvenţă a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta şi pentru alte lămuriri, îi aşteptăm la sediile noastre din toată ţara, pentru a le oferi consiliere gratuită şi sprijin’, a spus Ruxandra Badea, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice

Prin procedura de insolvenţă a persoanelor fizice, este reglementată situaţia în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeşalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an. Persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile şi nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare pot opta pentru procedura prin lichidare de active.

Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare şi au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă pot beneficia de ştergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.

Persoanele interesate să acceseze aceste proceduri se pot informa de pe site-ul ANPC sau pot lua legătura cu birourile teritoriale de insolvenţă din cadrul comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Peste 80% din românii care lucrează de acasă ar reveni la birou dacă angajatorul ar acorda beneficii: Sondaj

Publicat

în

Peste 80% din românii care lucrează de acasă ar reveni la birou dacă angajatorul ar acorda beneficii: Sondaj

Un sondaj realizat de o platformă de recrutare online arată că ăeste două treimi dintre români lucrează exclusiv de acasă sau împart biroul de la domiciliu cu cel din sediul companiei, iar cei mai mulţi salariaţi ar merge fizic mai de la locul de muncă dacă angajatorul le-ar oferi o serie de beneficii.

Conform datelor centralizate, în prezent, 24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”, alţi 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului şi doar 42% s-au întors complet la birou.

Deşi activitatea de la distanţă rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenţi spun că ar fi convinşi să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort şi să-i facă să se simtă ca acasă, arată un sondaj BestJobs preluat de Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, pe lista beneficiilor se află: mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanţarea de colegi (31%) şi care să includă mai multe zone verzi (31%), un spaţiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) şi, nu în ultimul rând, acces nelimitat la fructe şi cafea (21%). Totodată, 13% au declarat ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să îşi aducă animalul de companie la job.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii, atât echipelor existente, cât şi pentru poziţiile pentru care recrutează în prezent prin platforma online, rămân în continuare bonurile de masă, cursurile de specialitate şi abonamentele sau asigurările private de sănătate. De asemenea, bonusurile de performanţă sau pentru vacanţă, programele de dezvoltare personală şi de creştere a coeziunii echipei, cafeaua la birou, programul flexibil, decontarea transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă se află pe lista doleanţelor salariaţilor.

Pe de altă parte, mai puţin de jumătate dintre angajaţi se bucură în prezent de facilităţi „extra” la actualul loc de muncă, cum ar fi să aibă spaţii verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare şi gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%).

Şase din zece angajaţi afirmă că şi-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităţilor preferate de către angajaţi, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-şi personalizeze spaţiul de lucru pentru a-l face mai primitor şi mai confortabil.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea