Rămâi conectat

Actualitate

Dezvoltarea infrastructurii și proiecte finanțate cu bani europeni! Cum arată MANDATUL preluat de noua conducere a Primăriei Abrud, pentru 2020-2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua conducere a Primăriei Abrud a analizat proiectele preluate de la vechea administrație, bugetul pe care trebuie să îl gestioneze până la finalul anului și situația resurselor umane aflate în subordinea Primăriei.

”La început de mandat, am considerat că este necesar să realizăm o analiză a proiectelor și a bugetului local, preluate de la fosta administrație locală. Este important ca şi cetațenii orașului Abrud să ştie de unde pornim, ce proiecte au fost inițiate de administația PSD și vor fi continuate de noi, ce rezerve mai sunt în bugetul local și care sunt prioritățile în acest an, având în vedere faptul că trăim, cu toții, un an absolut special și trebuie să ne adaptăm unor situații impuse de starea sanitară actuală.

În momentul de față, este în derulare un proiect pentru dezvolatarea infrastructurii, cu finanțare integrală de la bugetul de stat prin PNDL. O partea a proiectului vizează reabilitarea străzii Soharu și o parte modernizarea unor străzi secundare din Abrud – străzile Ciuta, Bâdea, Mecea, Calea Bradului spre Borzești, Soharu, Șerbina, Cristea, Seliște și Pădurea Popii. Reabilitarea străzii Șerbina a fost realizată, până la jumătatea lunii noiembrie 2020, în proporție de 24%, iar valoarea totală este de 2.115.550,00 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Valoarea totală pentru modernizarea străzilor secundare din Abrud amintite mai sus este de 12.701.065,85 lei, iar până la jumătatea lunii noiembrie 2020 lucrările s-au realizat în proporție de 41%. Așa cum am spus, vom finaliza aceste proiecte începute de fosta administație a orașului, întrucât sunt benefice întregii comunităţi.

De asemenea, în derulare mai sunt încă trei programe co-finanțate prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Primul proiect vizează Spitalul Orășenesc Abrud: „Reabilitare, modernizare și extindere ambulatoriu cu înglobare clădire C8 (propusă pentru schimb de destinație din magazie în ambulatoriu) și amenajare incintă”. Valoarea totală a proiectului: este de 10.699.922,06 lei, asistenţă financiară nerambursabilă 10.485.849,54 lei (din care 7.489.945,46 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 2.995.904,08 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din bugetul de stat). Perioada de implementare este de 50 de luni, iar programul a început în 04.06.2018.

Cel de-al doilea proiect, „Reabilitare, modernizarea și dotare clădire existentă prin înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, unitaţi de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârtsnice și centre de preparare și distribuire a hranei pentru persoane cu risc de sărăcie în orasul Abrud”, a început în data de 01.09.2018 și are o perioadă de implementare de 47 de luni. Valoarea totală a proiectului: este de 4.291.291,62 lei, asistenţă financiară nerambursabilă 4.205.465,77 lei (din care 3.003.904,14 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 1.201.561,63 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din bugetul de stat).

Cel de-al treilea proiect, „Reabilitare și modernizare clădire existentă (corp principal Școala Gimnazială), desființare centrală termică, construire anexă și depozit de lemne, amenajare teren sport și incintă” a fost inițiat în 15.03.2018, cu o perioadă de implementare de 70 de luni. Valoarea totală a proiectului: este de 7.599.463,83 lei, asistenţă financiară nerambursabilă 7.403.544,15 lei (din care 6.421.441,33 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 982.102,82 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din bugetul de stat)”, a declarat Cristian Albu, Primarul orașului Abrud.

În ceea ce privește bugetul local, până la finalul trimestrului trei au fost încasați 8.647.345 lei, din care s-au cheltuit 8.077.881 lei, rămânând un excedent, pe trimestrul trei al acestui an, 569.464 lei.
Aparatul de specialitate al Primarului orașului Abrud, direcțiile și serviciile publice locale fără personalitate juridică din subordinea Consiliului local Abrud au, în acest moment, un număr total de 40 posturi ocupate (funcţii de demnitate publică – 2; funcţii publice ocupate – 18; personal contractual ocupat — 20 de posturi) și 17 posturi vacante (funcții publice – 6; personal contractual – 11 posturi). Numarul de posturi pentru anul 2020 a fost comunicat prin adresa Instituţiei Prefectului Judetului Alba, Nr. 6589/G/SJ/II.C.2/28.04.2020 înregistrată la Primăria oraşului Abrud cu Nr. 342/29.04.2020. De asemenea, în cadrul Direcției de Asistență Socială sunt 34 de funcții ocupate și 3 funcții vacante.

Vă reamintim că, în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, noua administrație locală din oraşul Abrud are următoarea componență: Cristian Alexandru Albu (PNL)- Primar; Sergiu Simina (PNL) – Viceprimar. Consilieri locali: Avram-Jurca Narcis-Romeo (Pro România), Crișan Emil (PSD), David Marius Gheorghe (PSD), David Mircea (PNL), Furdui Bogdan-Cătălin (Alianța USR-PLUS), Kopenetz Lorand Marton (independent), Lazăr Daniel Mihai (PSD), Nemeș-Dan Ioan ALDE), Sicoe Daniel (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională), Simina Anca (PSD), Simina Nicolae (PSD), Stan Magdalena (PNL), Șandor Marin (PNL), Ștefani Sebastian Claudiu (PNL).

Am considerat necesar să facem această „dare de seamă” pentru cetăţenii oraşului nostru în spiritul transparenţei şi al unei comunicări eficiente, la care ne-am obligat înainte de alegeri, atunci când am prezentat proiectele echipei liberale. Nu am preluat Primăria pentru a nega ceea ce s-a făcut bine, ci pentru a face mai mult bine pentru Abrud, pentru că se poate! În acest fel, ne asigurăm că în Consiliul Local se vor dezbate şi vota, indiferent de spectrul politic, programe majore de renaştere a oraşului nostru.
Desigur, de la începutul anului viitor, când vom stabili bugetul oraşului, previziunile de dezvoltare şi sprijinul pe care ne putem baza în noua guvernare liberală, inclusiv în privinţa parlamentarilor PNL din judeţul Alba, vom fi în măsură să vă prezentăm implementarea noii viziuni de dezvoltare a comunităţii, păstrând în permanenţă legătura cu dumneavoastră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Closetul unei poște din regiunea Harkov, pradă pentru soldații ruși: „Cine ar fi ghicit că pentru ocupanți era cea mai mare comoară?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Closetul unei poște din regiunea Harkov, pradă pentru soldații ruși: „Cine ar fi ghicit că pentru ocupanți era cea mai mare comoară?”

Într-o localitate a regiunii Harkov, eliberată de armata ucrainiană, rușii au furat o toaletă din oficiul Novaya Poșta. Angajații companiei au văzut acest lucru când s-au întors la birou după ce teritoriul a fost eliberat de sub ocupație rusă.

Fotografia a fost publicată de serviciul de presă al companiei, pe 27 septembrie.

„Ne-am întors în orașele eliberate din regiunea Harkov și am văzut asta într-una dintre filiale… Cine ar fi ghicit că pentru ocupanți aceasta era cea mai mare comoară? ” au glumit angajații poștei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ocupanții ruși au distrus zeci de case de civili în Izyum și satele din jur. Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au arătat amploarea distrugerii cauzate de „pacea rusească” cu ajutorul unei drone.

Invadatorii au jefuit și spitalul orașului Izyum. Au ajuns acolo cu afișe de propagandă pregătite în prealabil și semne tipărite în limba rusă.

Sursa: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

INFOTRAFIC| Trafic îngreunat pe autostrada A1 Sibiu-Deva din cauza ploii care afectează vizibilitatea: Recomandări pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

INFOTRAFIC| Trafic îngreunat pe autostrada A1 Sibiu-Deva din cauza ploii care afectează vizibilitatea: Recomandări pentru șoferi

Din cauza polii torențiale care afectează vizibilitatea conducătorilor auto, traficul rutier pe Autopstrada A1 Sibiu-Deva se desfășoară cu dificultate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A1 Sibiu – Deva sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, pe alocuri plouă torențial, vizibilitatea fiind afectată.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu prudență sporită, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România, primul loc în UE la majorarea facturilor la utilități: Creşterea a depăşit rata inflaţiei generale

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, primul loc în UE la majorarea facturilor la utilități: Creşterea a depăşit rata inflaţiei generale

Potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, facturile la utilităţi ale românilor au crescut de la 77% în 2010 până la 124% în 2021, această creştere fiind cea mai ridicată din Uniunea Europeană.

Monitorul Social a publicat un infografic cu privire la creşterea preţurilor la facturile casnice pentru utilităţi în ultimii ani în România faţă de media europeană.

„Cu termenul de referinţă a preţurilor la utilităţi din 2015, facturile românilor la utilităţi au crescut de la 77% în 2010 până la 124% în 2021. Această creştere este de departe cea mai ridicată din Uniunea Europeană. Media UE-27 pentru creşterea preţurilor la utilităţi a fost de la 89% din preţul de referinţă în 2010 până la 110% din preţul de referinţă în 2021. Creşterea cumulată a preţurilor la facturile electrocasnice din 2010 până în 2021 este de 61%, de departe cea mai ridicată din Uniunea Europeană”, arată infograficul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform sursei citate, pe lângă creşterea totală de preţuri cea mai ridicată, România a înregistrat constant şi printre cele mai mari creşteri anuale ale facturilor. În fiecare dintre anii 2011, 2013, 2018 şi 2021 facturile au crescut cu măcar 8%, cea mai mare rată de creştere a preţurilor din Uniunea Europeană.

Spre deosebire, inflaţia raportată la indicele preţurilor de consum (IPC) între 2010 şi 2021 a fost semnificativ mai mică. Dinamica acestuia a fost de la 88% din preţul de referinţă în 2010 până la 115% din preţul de referinţă în 2021. Şi la acest capitol România a avut printre cele mai mari creşteri de preţuri, după Ungaria.

„Creşterea preţurilor la utilităţi în România a depăşit cu mult rata inflaţiei generale, ceea ce înseamnă că românii plătesc mai mult pentru toate cheltuielile curente, însă creşterea de preţuri cea mai mare a fost înregistrată la facturile pentru utilităţile casnice”, mai arată infograficul.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea