Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Dezvoltarea economică – soluţia tuturor problemelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

– Domnule Florea, sunteţi propus, din partea PSD Alba, în cadrul USL, pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean. Dacă veţi fi ales preşedinte, aveţi o listă de priorităţi care să-i vizeze pe cetăţenii judeţului?
– Sigur că am, şi în fruntea listei se află necesitatea dezvoltării economice a judeţului. Dezvoltarea economică este cheia rezolvării problemelor de orice natură. Dezvoltarea economică înseamnă în primul rând locuri de muncă, deci cetăţenii judeţului vor avea unde să lucreze. Pe de altă parte, dezvoltarea economică înseamnă şi bani la buget, pentru că firmele şi salariaţii plătesc impozite şi taxe. Dacă cresc sumele încasate la buget există posibilitatea ca primăriile să demareze investiţii din bani proprii, acestea urmând să conducă la crearea de locuri de muncă. Şi odată ce „bulgărele” se rostogoleşte, rezultatele acestei politici se văd în buzunarele oamenilor.
– Şi cu ce ar trebui să începeţi?
– În primul rând, banii publici, mulţi, puţini câţi sunt, vor rămâne în judeţul nostru. Asta înseamnă că toate lucrările din bani publici – alimentări cu apă, canalizare, drumuri etc – vor fi realizate, legal, de firme din judeţul Alba. Aşa vom crea locuri de muncă pentru locuitorii judeţului, iar taxele şi impozitele vor intra în bugetul Albei. O altă măsură care va conduce la o dezvoltarea economică este redimensionarea, sub aspectul activităţii, a Compartimentului de relaţii externe al CJ Alba, în vederea atragerii de investitori importanţi în domeniul creării de bunuri materiale, societăţi în care salarizarea să fie bună. Spun asta pentru că dacă se pune accentul numai pe dezvoltarea activităţilor comerciale, acestea nu aduc nici multe locuri de muncă şi nici salarii mari. În concluzie, în prezent avem nevoie de fabrici în care să lucreze locuitorii judeţului, iar salarizarea să fie una decentă. În al treilea rând, sunt de părere că turismul ar trebui să fie tratat cu mai multă seriozitate. Aş porni de la situaţia pensiunilor existente în prezent. De ce majoritatea pensiunilor lucrează în pierdere sau sunt aproape de acest fenomen? O cauză sunt cele 10 – 12 taxe pe care trebuie să le suporte investitorii în domeniu, şi o fac cu mare greutate. Aici trebuie să se intervină pentru scăderea ca număr şi cuantum a birurilor. Voi revigora turismul judeţului pornind de la valorificarea la maximum a Cetăţii Alba Iulia, a zonei montane, precum şi a zonelor viticole. Şi la acest capitol un cuvânt important îl are Compartimentul de relaţii externe al CJ Alba.
– Totuşi, s-ar spune că cei din conducerea judeţului nu s-au preocupat de dezvoltarea Albei din punct de vedere economic.
– N-aş putea spune că nu s-au ocupat deloc de această problemă, dar nu îndeajuns, şi de aceea ne confruntăm în prezent cu o foame de locuri de muncă. S-au preocupat mai mult de dezvoltarea edilitară a judeţului. Şi nu pot să nu apreciez investiţiile din zona Cetăţii sau reabilitarea drumurilor judeţene. Din păcate, guvernarea dezastruoasă Boc – Băsescu anulează toate aceste realizări. Ştiţi cum se spune, că pe burta goală mai puţin îţi vine să te plimbi sau dacă nu ai bani de benzină contează mai puţin starea drumurilor.
– Prin urmare, prima dumneavoastră opţiune rămâne dezvoltarea economică a judeţului?
– Cu siguranţă, dezvoltarea economică a Albei a fost şi va fi pentru mine cel mai important obiectiv.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef Memorandumul a reprezentat o petiţie semnată de liderii românilor din Transilvania şi adresată în 1892 împăratului austro-ungar Franz Joseph. Acesta prezenta consecinţele instaurării dualismului austro-ungar şi cuprindea principalele revendicări ale românilor transilvăneni, printre care se număra recunoaşterea drepturilor politice şi confesionale. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea