Rămâi conectat

Politică Administrație

Dezbatere în Consiliul Local Cugir: Aprobarea unor facilităţi la transportul urban pentru persoanele cu handicap

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aleşii Cugirului vor lua în dezbaterea şedinţei legislativului local de mâine, 26 septembrie, o propunere a administraţiei locale de modificare a unei hotărâri din anul 2007 cu privire la modalitatea de acordare a gratuităţii transportului urban pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav. Potrivit raportului de specialitate al primăriei, în cursul anului 2014 au avut loc modificări semnificative în modul de desfăşurare al transportului în comun, care influenţează şi modalitatea de acordare şi de plată a acestor facilităţi.

 Astfel, printr-o adresă transmisă primăriei reprezentantul SC M BIT SRL a solicitat majorarea contravalorii transportului pentru persoanele cu handicap de la 30 de lei/lună/persoană la 45 de lei-lună/persoană, întrucât această facilitate este similară abonamentului pentru transportul veteranilor de război şi urmaşilor acestora stabilit prin HCL nr. 98/2014. Ţinând seama de această solicitare, executivul local propune următoarele modificări:

 Se stabileşte cuantumul legitimaţiilor de călătorie plătite din bugetul local pentru beneficiarii Legii nr.448/2006 cu domiciliul în localităţile în Cugir şi Vinerea la 45 lei/lună /persoană. Decontarea transportului urban se va face conform convenţiei încheiate cu fiecare operator de transport care asigură transportul urban de călători în Cugir. Decontarea către operatorii de transport a gratuităţii călătoriilor pentru beneficiarii Legii 448/2007, se va face procentual după cum urmează: 66,67% pentru societatea de transport care operează pe liniile de interior ale oraşului Cugir şi 33,33% pentru societatea de transport care operează pe linia de transport Cugir- Vinerea, raprtat la numărul total linii de transport urban cu mijloace de transport în comun din unitatea administrativ teritorială a oraşului Cugir. Totodată se impune şi încetarea aplicării HCL nr 143/2011 prin care s-a revenit la cuantumul de 30 lei/persoană/lună.

,,În condiţiile în care SCM BIT SRL este singurul operator de transport la nivelul oraşului Cugir în acest moment, propunem plata în întregime catre acest operator a sumei aferente abonamemtelor pentru persoane până la finalizarea procedurii de delegare a gestiunii serviciului de transport public local, dar nu mai mult de 28.02 2015’’, se arată în raportul de specialitate al primăriei.

 Autor:  Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea