Rămâi conectat

Politică Administrație

Dezastru anunțat pentru afacerile de apartament, din 2014. Taxe înzecite pentru cabinete medicale și alte mii de afaceri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Afacerile de apartament vor fi taxate semnificativ mai mult din 2014. Ministerul Finantelor (MF) lucrează la modificarea impozitelor aplicate proprietarilor de frizerii, magazine de cartier si alte sute de mii de afaceri cu sedii in apartamente, potrivit stirileprotv.ro

Persoana juridica ar putea plăti până la de 100 de ori mai mult impozit decat persoana fizică pe aceeași clădire.

Potrivit aceleași surse, nimeni, nici măcar Ministerul Finantelor, nu stie cu cate banci, shaormerii, frizerii, magazine de colt, cabinete stomatologice, notariale sau de avocatura isi desfăsoarea activitatea in apartamente sau case deţinute de persoane fizice. Din aceasta cauza, Ministerul Finantelor vrea sa stabileasca impozitele pe cladire in functie de destinatie si nu de proprietar.

De exemplu, în cazul cazul unui apartament de 55 de metri patrati, din centrul unui oraș mare, în prezent, atat familia care locuieste intr-un astfel de spatiu, dar si o frizerie platesc acelasi impozit de aproximativ 130 de lei.

Daca vor fi aplicate noile metode de calcul, atunci este posibil ca familia  sa plateasca in continuare  130 de lei, in schimb frizeria să datoreze primariei cate 2.000 de lei in fiecare an.

Vor scapa de impozite mărite microintreprinderile si persoanele fizice autorizate care si-au trecut sediul social la adresa de domiciliu, iar proprietatea nu este folosita decat in scopuri personale.

In plus, Fiscul va introduce si declaratia de avere pentru persoane fizice, un document completat pana acum doar de bugetari.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea