Deținuții vulnerabili eliberați la termen din închisoare ar putea primi masă caldă, cazare și transport gratuit, timp de 3 luni. Proiect la Senat

Paul Voicu - Primar 2020

Conform unui proiect legislativ pus în dezbatere publică la Senat, deţinuţii eliberați la termen ar putea beneficia de masă caldă gratuită, adăpost într-un cămin și bilete gratuite de transport, timp de trei luni, până la reintegrarea socială.

Proiectul de lege este argumentat de faptul că, în primele 2-3 luni după eliberarea din penitenciar, persoanele care au fost private de libertate își găsesc cu greu un loc de muncă și sunt tentate să recidiveze:

ELIT

“Specialiștii din domeniu nu au acordat prea mare importanță identificării profilului recidiviștilor și factorilor care îi determină pe aceștia să se abată în mod repetat de la lege (…) Faptul că aproape jumătate dintre deținuți au mai trecut prin experiența sistemului demonstrează carențele acestuia și ce fel de “reeducare” se face acolo”, mai susțin inițiatorii, doi parlamentari de la PSD, în expunerea de motive a proiectului.

Ajutorul din partea statului, în primele 3 luni de la eliberare, constă în asigurarea unui adăpost, a hranei și a unor gratuități de transport din partea autorităților locale, precum și acordarea unui ajutor în natură pentru deţinuţii care suferă de boli și nu au posibilitatea să își cumpere medicamente, precum și pentru cei care au fost încarcerați vara și sunt eliberați în anotimpul rece (îmbrăcăminte, încălțăminte).

Mihail David - 2020

Lege pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, după art. 80 se introduce un nou articol, art. 801, cu următorul cuprins:

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

“Dreptul la ajutor pentru reintegrarea socială și combaterea marginalizării sociale a persoanelor ce urmează a fi eliberate:

Persoanele identificate în urma raportului întocmit de către ofiţerul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată, conform Legii nr. 292/2011, beneficiază de următoarele facilităţi din momentul eliberării:

  1. a) ajutoare în natură: încălțăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieșire, de către locul de detenție.
  2. b) un loc temporar, pe o perioadă de 3 luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, acolo unde este cazul.
  3. c) masă acordată la cantina socială sau o alocație de hrană, pe o durată de trei luni, pe raza județului în care persoana eliberată domiciliază sau își are reședința.
  4. d) timp de trei luni.”

Actul normativ modificat va fi discutat mai întâi la Senat, apoi în Camera Deputaților, care va da votul final asupra adoptării acestuia.

sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Cetatean 30 martie 2018 at 21:16

Singura problema nerezolvata a Romaniei.Daca o facem si pe asta chiar ca nu mai am nici o grija ……

Pisy 30 martie 2018 at 21:20

Bai omule ne-am tampit toti. Si la copiii cand li se vor acorda o alocatie decenta vremurilor din secolul 21 ? ? ? Toti guvernantii nostri niste hoti ordinari ???

dolfi 30 martie 2018 at 22:44

niciodata! Copii trebuie indoctrinati de mici, sa nu aiba spirit critic, sa se multumeasca cu putin. Sa-si depaseasca parintii in sclavie. Doar asa hotii si urmasii lor vor trai regeste in aceasta tara!
In rest, ochii in televizor si urechile la popa.
„Mai rau sa nu fie” si „capu’ plecat, sabia nu-l taie”

Costelis 31 martie 2018 at 10:22

Bravo!!!Si 12.000 de euro….despăgubiri! !!
Ce țară de….
Alocații de 20 de euro de copil…si la pedofili/criminali…despăgubiri imense..pt conditii grele!
Scaun electric sau castrare!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...