Rămâi conectat

Curier Județean

Despăgubiri morale pentru condițiile pe care a fost nevoit să le suporte pe perioada detenției un fost condamnat închis pentru înşelăciune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Despăgubiri morale pentru condițiile pe care a fost nevoit să le suporte pe perioada detenției un fost condamnat închis pentru înşelăciune.

Tribunalul Alba a admis, recent, acțiunea unui fost condamnat care a solicitat despăgubiri pentru daune morale ca urmare a condițiilor pe care a fost nevoit să le suporte pe perioada detenției. Deși a solicitat despăgubiri de 300.000 de lei, bărbatul a obținut doar 2.500 de lei.

Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel. ”Admite în parte cererea de chemare formulată de reclamantul V. Dorel în contradictoriu cu pârâţii Statul Român prin Ministrul Finanţelor Publice reprezentat de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, Administrația Națională a Penitenciarelor, Penitenciarul Aiud, Penitenciarul București Rahova, Penitenciarul Bîrcea Mare, Ministerul Administrației și Internelor și dispune în consecință: Obligă pârâţii în solidar să achite reclamantului suma de 2500 de lei cu titlul de despăgubiri pentru daune morale.

Respinge în rest cererea reclamantului. Obligă pârâţii să achite reclamantului suma de 500 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cerere de apel care se depune la Tribunalul Alba”, se arată în soluția pe scurt a instanței. Dorel V. a ispășit 3 ani în închisoare pentru înșelăciune și a fost liberat condiționat în 2014.

Acesta a reușit să înșele un medic stomatolog din Alba, căruia i-a vândut 3,5 kilograme de bolovani în loc de aur, obținând de la acesta 290.000 de lei. Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2011. Inițial condamnat la 6 ani de închisoare, Dorel V. a scăpat cu doar 3 ani, fiind beneficiarul intrării în vigoare a noului Cod Penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea