Rămâi conectat

Curier Județean

Deşi supăraţi pe Guvern, Revoluţionarii din Cugir nu vor ieşi la proteste

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Apariţia Legii nr. 410\2011 de aprobare a OUG nr 80\2010, care prevede mai multe măsuri de realizare de economii bugetare, printre care şi suspendarea indemnizaţiilor luptătorilor în revoluţie remarcaţi prin fapte deosebite, a creat nemulţumire şi în rândul Asociaţiei de revoluţionari 21 Decembrie 1989 Cugir.
În opinia liderului revoluţionarilor cugireni Liviu Bulzan, actul normativ promovat va avea consecinţe în rândul unor categorii sociale, inclusiv asupra unor revoluţionari, întrucât anulează indemnizaţiile reparatorii asupra celor ce şi-au riscat viaţa în Decembrie 1989.
”Chiar dacă Blocul Naţional al Revoluţionarilor – 1989 a hotărât, la Braşov, ca asociaţiile de revoluţionari din ţară să organizeze mişcări de protest în oraşele martir, revoluţionarii din Cugir nu vor ieşi deocamdată la asemenea acţiuni. Deşi Cugirul este declarat ”Oraş Martir”, noi aşteptăm ca o decizie în acest sens să vină de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor”, a precizat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 Cugir. Potrivit lui Bulzan, legea a fost contestată la Curtea Constituţională şi are şanse să fie anulată, iar actul normativ nu a fost promulgat încă de preşedintele Traian Băsescu.
În baza unei evidenţe a Asociaţiei 21 Decembrie, la Cugir, primesc indemnizaţie 68 de revoluţionari. Dintre aceştia, 42 au statut de luptători răniţi, 5 sunt urmaşi ai eroilor răniţi iar 21 sunt luptători remarcaţi prin fapte deosebite.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată În perioada 27 martie – 7 mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a dispus acțiuni specifice pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, fiind intensificate controalele oficiale și măsurile care trebuie aplicate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea