Deși critică prestația foștilor miniștri PNL, liderii democrat-liberali din Alba consideră că este nevoie de ”formarea unei Drepte puternice”
O parte dintre liderii PDL Alba, prezenți la o conferință de presă, au declarat joi, la Alba Iulia, că în perspectiva alegerilor europarlamentare ruperea USL este în favoarea partidului Democrat-Liberal și că țara are nevoie de formarea unei Drepte puternice. Prin urmare, aceștia se așteaptă ca, în urma unor negocieri ce se vor purta la nivelul conducerilor de la București, să se formeze o alianță politică între mai multe partide de Dreapta.
Totuși, prim-vicepreședinții PDL Alba Ion Dumitrel, Marius Ceteraș și vicepreședintele Sorin Bumb, nu au ezitat să aducă în atenție atât promisiunile neonorate ale PNL din în campania electorală dar și să critice prestația unor miniștri PNL care au făcut parte până acum din Guvernul Ponta.
”Îmi doresc o Dreaptă puternică dar nu depinde de mine, nu depinde de noi, cei care suntem aici, ci depinde de liderii naționali ai partidelor care se revendică a fi de dreapta și mă refer la domnul Blaga și la Biroul Permanent Național al PDL și la domnul Crin Antonescu și la Biroul Politic Național al PNL-ului. (…) Este nevoie de o schimbare puternică iar Dreapta, dacă vrea să fie puternică trebuie să se unească și să aibă lideri cinstiți, care țin la poporul roman, nu la ambițiile personale de a fi președinți, prim-miniștri sau de a ajunge pe alte funcții”, a declarat Ion Dumitrel.
La rândul său, prim-vicepreședintele PDL Alba, Marius Ceteraș, care la începutul conferinței de presă a prezentat un film din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale în care Victor Ciorbea, alături de Teodor Atanasiu și primarul orașului, le spunea cetățenilor din Câmpeni că ”au scăpat de jumătate din impozit deoarece au scăpat de TVA-ul de 24% și că se vor redeschide minele din Apuseni”, a declarat că el critică atitudinea unor lideri PNL care după trei ani de guvernare se disociază de eșecurile Guvernului USL.
”Eu critic atitudinea lor prin care vor să se disocieze de tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani cât au fost la guvernare. Nu poți să ștergi cu buretele toate păcatele din ultimii trei ani și să pozezi dintr-o dată în marele opozant. Ei au fost la guvernare împreună cu PSD-ul. La fel ca și domnul președinte al Consiliului Județean Alba sper într-o unire a Dreptei pe plan național și implicit și pe plan local, sperăm la o colaborare în continuare la nivel județean, dar nu putem accepta să fie servite cu nonșalanță minciuni în continuare”, a spus Marius Ceteraș.
În același registru s-au păstrat și declarațiile vicepreședintelui PDL Alba, Sorin Bumb care a vorbit despre promisiunile neonorate ale foștilor miniștri PNL Nicolăescu, Chițoiu și Câmpeanu:
”Ministrul Sănătății a fost, până de curând, un liberal de marcă, domnul Nicolăescu, care în loc să fi ajutat spitalul din Câmpeni, de exemplu, ne-a umplut de promisiuni neonorate: statutul spitalelor, creșterea veniturilor medicilor, reglementarea malpraxisului, pachetul de servicii de sănătate al asiguraților. Ce a rămas din toate acestea și din reforma în sănătate? Doar propagandă marca PNL. Cum vroia domnul Nicolăescu să reformeze sistemul sanitar dacă a scăzut finanțarea spitalelor și a majorat cheltuielile de personal cu 25%, ajungând astfel ca ponderea cheltuielilor salariale și de întreținere a spitalelor să fie de 90%, pentru medicamente și actul medical rămânând doar 10%? Mai mult, din acești 10%, domnul Nicolăescu le-a spus managerilor de spitale că pot să mai și angajeze medici și să mărească salariile… Nu se poate crește calitatea actului medical majorând finanțarea cheltuielilor de ambulatoriu și a medicilor de familie, care au o dotare precară. Dacă în sănătate Nicolăescu și PNL și-au făcut „datoria”, la fel și Chițoiu de la Finanțe și-a „respectat” întocmai promisiunile electorale de a reduce TVA-ul și CAS-ul: a introdus 35 de noi taxe și impozite. La Muncă, doamna Cîmpeanu s-a asigurat pentru zile negre: și-a rezolvat familia, uitând însă de cele 1.000.000 de locuri de muncă promise. Și la noi în județ, USL-ul, în frunte cu liberalii, au promis că redeschid mineritul. Au reușit în schimb doar să îngroape legea minelor”, a spus Bumb.
Acesta susține însă că în România nu va mai exista un partid care va guverna singur, că va exista o politică de alianță, iar în perspectiva viitoarelor alegeri locale și parlamentare este necesar ca partidele să își facă unele calcule ținând cont de de apropierea doctrinară pe care o au față de alte formațiuni politice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice
Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice Un sondaj INSCOP realizat recent în perioada 7-12 noiembrie 2024, la nivel național, arată faptul că PSD este pe primul loc în clasamentul intenției de vot pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. AUR ocupă locul doi, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate12 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii17 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii