Rămâi conectat

Politică Administrație

Deși critică prestația foștilor miniștri PNL, liderii democrat-liberali din Alba consideră că este nevoie de ”formarea unei Drepte puternice”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

sorin bumb si marius ceterasO parte dintre liderii PDL Alba, prezenți la o conferință de presă, au declarat joi, la Alba Iulia, că în perspectiva alegerilor europarlamentare ruperea USL este în favoarea partidului Democrat-Liberal și că  țara are nevoie de formarea unei Drepte puternice. Prin urmare, aceștia se așteaptă ca, în urma unor negocieri ce se vor purta la nivelul conducerilor de la București, să se formeze o alianță politică între mai multe partide de Dreapta.

Totuși, prim-vicepreședinții PDL Alba Ion Dumitrel, Marius Ceteraș și vicepreședintele Sorin Bumb, nu au ezitat să aducă în atenție atât promisiunile neonorate ale PNL din în campania electorală dar și să critice prestația unor miniștri PNL care au făcut parte până acum din Guvernul Ponta.

Îmi doresc o Dreaptă puternică dar nu depinde de mine, nu depinde de noi, cei care suntem aici, ci depinde de liderii naționali ai partidelor care se revendică a fi de dreapta și mă refer la domnul Blaga și la Biroul Permanent Național al PDL și la domnul Crin Antonescu și la Biroul Politic Național al PNL-ului. (…) Este nevoie de o schimbare puternică iar Dreapta, dacă vrea să fie puternică trebuie să se unească și să aibă lideri cinstiți, care țin la poporul roman, nu la ambițiile personale de a fi președinți, prim-miniștri sau de a ajunge pe alte funcții”, a declarat Ion Dumitrel.

Elit - Gustul Desăvârșit

La rândul său, prim-vicepreședintele PDL Alba, Marius Ceteraș, care la începutul conferinței de presă a prezentat un film din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale în care Victor Ciorbea, alături de Teodor Atanasiu și primarul orașului, le spunea cetățenilor din Câmpeni că ”au scăpat de jumătate din impozit deoarece au scăpat de TVA-ul de 24% și că se vor redeschide minele din Apuseni”, a declarat că el critică atitudinea unor lideri PNL care după trei ani de guvernare se disociază de eșecurile Guvernului USL.

Eu critic atitudinea lor prin care vor să se disocieze de tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani cât au fost la guvernare. Nu poți să ștergi cu buretele toate păcatele din ultimii trei ani și să pozezi dintr-o dată în marele opozant. Ei au fost la guvernare împreună cu PSD-ul. La fel ca și domnul președinte al Consiliului Județean Alba sper într-o unire a Dreptei pe plan național și implicit și pe plan local, sperăm la o colaborare în continuare la nivel județean, dar nu putem accepta să fie servite cu nonșalanță minciuni în continuare”, a spus Marius Ceteraș.

În același registru s-au păstrat și declarațiile vicepreședintelui PDL Alba, Sorin Bumb care a vorbit despre promisiunile neonorate ale foștilor miniștri PNL Nicolăescu, Chițoiu și Câmpeanu:

Ministrul Sănătății a fost, până de curând, un liberal de marcă, domnul Nicolăescu, care în loc să fi ajutat spitalul din Câmpeni, de exemplu, ne-a umplut de promisiuni neonorate: statutul spitalelor, creșterea veniturilor medicilor, reglementarea malpraxisului, pachetul de servicii de sănătate al asiguraților. Ce a rămas din toate acestea și din reforma în sănătate? Doar propagandă marca PNL. Cum vroia domnul Nicolăescu să reformeze sistemul sanitar dacă a scăzut finanțarea spitalelor și a majorat cheltuielile de personal cu 25%, ajungând astfel ca ponderea cheltuielilor salariale și de întreținere a spitalelor să fie de 90%, pentru medicamente și actul medical rămânând doar 10%? Mai mult, din acești 10%, domnul Nicolăescu le-a spus managerilor de spitale că pot să mai și angajeze medici și să mărească salariile… Nu se poate crește calitatea actului medical majorând finanțarea cheltuielilor de ambulatoriu și a medicilor de familie, care au o dotare precară. Dacă în sănătate Nicolăescu și PNL și-au făcut „datoria”, la fel și Chițoiu de la Finanțe și-a „respectat” întocmai promisiunile electorale de a reduce TVA-ul și CAS-ul: a introdus 35 de noi taxe și impozite. La Muncă, doamna Cîmpeanu s-a asigurat pentru zile negre: și-a rezolvat familia, uitând însă de cele 1.000.000 de locuri de muncă promise. Și la noi în județ, USL-ul, în frunte cu liberalii, au promis că redeschid mineritul. Au reușit în schimb doar să îngroape legea minelor”, a spus Bumb.

Acesta susține însă că în România nu va mai exista un partid care va guverna singur, că va exista o politică de alianță, iar în perspectiva viitoarelor alegeri locale și parlamentare este necesar ca partidele să își facă unele calcule ținând cont de de apropierea doctrinară pe care o au față de alte formațiuni politice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Coaliția Sărăciei PNL-PSD continuă sărăcirea românilor prin suprataxarea muncii

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Coaliția Sărăciei PNL-PSD continuă sărăcirea românilor prin suprataxarea muncii

România se îndreaptă tot mai mult spre faliment, iar actuala coaliție PNL-PSD nu este capabilă să gestioneze situația economică dificilă, generată de pandemia de Covid-19 și de războiul din Ucraina. În loc să susțină mediul de privat, grav afectat de inflație și de creșterea prețurilor, Guvernul PNL-PSD a decis să suprataxeze munca part-time și să crească impozitul pe dividende cu 60%.

Cele două măsuri, care în niciun caz nu pot fi considerate „liberale”, vor duce mediul de afaceri din România într-o zonă gri. Efectele suprataxării contractelor part-time sunt deja vizibile deoarece, din vară și până acum, au încetat aproximativ 150.000 de astfel de contracte. Angajatorii renunță la angajații pe care îi plăteau cu norme fracționate și vor prefera să îi plătească la negru. De asemenea, creșterea impozitului pe dividende va însemna că tot mai mulți antreprenori vor prefera să renunțe la ridicarea corectă a acestor venituri.

Elit - Gustul Desăvârșit

În plină criză, statul trebuia să reducă taxarea muncii, așa cum propune USR, prin eliminarea taxării echivalentului unui salariu minim. În schimb, Guvernul PSD-PNL-UDMR, cu susținerea AUR în momentul votului, a decis în Parlament să supraimpoziteze munca. Într-o singură zi, PSD și PNL au respins două măsuri care ar fi lăsat mai mulți bani în buzunarele românilor – Zero Taxe pe salariul minim și eliminarea suprataxării part-time.

Amendamentul USR care prevederea eliminarea suprataxării part-time a picat în Comisia de buget-finanțe, din Camera Deputaților. Acest lucru înseamnă că traseul Ordonanței 16 a continuat parcursul legislativ și a ajuns în plen fără ca puterea să accepte că greșește grav. De asemenea, a picat și amendamentul care prevedea eliminarea impozitării pensiilor din pilonul 2 și 3 de pensii, ceea ce înseamnă mai puțini bani la pensie pentru cetățenii care contribuie în prezent.

Inițiativa legislativă USR „Zero taxe”, care avea ca scop reducerea poverii fiscale pentru cele mai defavorizate categorii sociale, a fost respinsă la comisiile de muncă și de buget. Astfel, inițiativa legislativă va intra pentru dezbatere și vot final la plenul Parlamentului cu un raport negativ.

Din păcate, sunt semnale clare că actualul Guvern PNL-PSD va continua creșterile de taxe și impozite pentru acoperirea deficitului bugetar, toate pe spatele mediului privat din România. Au nevoie de bani pentru a continua să plătească pensiile speciale de mii de euro și salariile nesimțite pe care le încasează sinecuriștii politici în companiile de stat sau instituții publice.

Coaliția Sărăciei PNL-PSD nu face decât să sărăcească tot mai mult românii și să arunce România în faliment economic.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Program finanțat prin PNRR: 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii nevoiașe!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Program finanțat prin PNRR: 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii nevoiașe!

Până în 9 ianuarie 2023 inclusiv, autoritățile locale de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor pot depune proiecte pentru înființarea unor centre de zi care vor deveni o a doua casă pentru copiii care provin din familii nevoiașe.

Prin aceste centre, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, sprijină familiile cu îngrijirea și creșterea copiilor în timpul zilei.

Concret, în timpul zilei, copiii au parte de mese calde, îngrijire din partea specialiștilor, educație adaptată vârstei lor, își vor face temele și vor primi consiliere psihologică. Seara se pot întoarce alături de părinții, bunicii și frații lor. Evităm astfel separarea copiilor de familie (unde nu există situații de abuz).

Elit - Gustul Desăvârșit

Centrele pot fi înființate individual, de către primării, sau în parteneriat cu furnizori privați de servicii sociale acreditați. Investițiile pot fi făcute pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile.

PSD sprijină familiile nevoiașe și se preocupă de educația și creșterea copiilor cu risc de abandon școlar.

Cererile de finanțare se depun exclusiv electronic în platforma Planului Național de Redresare și Reziliență.

Detalii suplimentare au fost afișate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Deputat PSD de Alba,
Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Pensii 2023 | PNL solicită majorarea pensiilor cu 15% din 1 ianuarie. Florin Roman: ”avem banii…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2023 | PNL solicită majorarea pensiilor cu 15% din 1 ianuarie. Florin Roman: ”avem banii…”

Deputatul de Alba, Florin Roman susține creșterea pensiilor cu de 15 la sută din 1 ianuarie 2023. Creșterea pensiilor cu acest procent este susținută de PNL, ea fiind sustenabilă, Guvernul având suficiente resurse financiare:

Citește și: Pensii 2023: Ajutor pentru pensionari. Pensionarii cu pensie mică ar putea primi un total de 4.000 de lei în luna ianuarie

PNL solicita creșterea pensiilor cu cel puțin 15% de la 1 ianuarie, pentru ca inflația trebuie compensata la pensionari, dar și pentru ca avem banii necesari pentru așa ceva. Nu e populism, e vorba de adevăr.

Elit - Gustul Desăvârșit

Populist era actualul ministru al Muncii, dl Budai care spunea in opoziție ca PSD nu accepta nici o alta majorare decât 40%!

Totodata, susțin propunerea PNL, de creștere a pragului de neimpozitare de la 2000-3000 lei, ceea ce înseamnă un gest de dreptate pentru circa 1 milion de pensionari. Așa este corect, iar dl Budai este obligat sa facă ceva mai mult decât vorbe goale pentru pensionari, măcar ce a făcut PNL: creștere cu 14% in 2020 și creștere de 10%, de către Guvernul Nicolae Ionel Ciucă.

Citește și: Alocațiile, pensiile și ajutoarele, ar putea fi majorate. Lista creșterilor aplicate începând cu luna ianuarie 2023

Virgil Popescu a rezolvat cu plafoane rezonabile pentru populație. Acum e rândul PSD sa facă ceva la ministerul Muncii.

Știu ca in varianta de buget, dl Budai propune 10%. Dacă nu-și schimba punctul de vedere, mai bine pleacă domnia sa, din guvern, a scris deputatul de Alba pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea