Desfiinţarea judeţului Alba – la mâna consilierilor judeţeni ai PDL
De două săptămâni, agenda politică a României are un singur punct – reorganizarea administrativă a ţării, fiind complet uitată agenda cetăţeanului, care este cu totul alta decât cea a preşedintelui Traian Băsescu. Pe cetăţeni îi preocupă salariile mici (tăiate de Guvernul Boc-Băsescu), creşterea continuă a preţurilor, lipsa tot mai acută a locurilor de muncă, precum şi celelalte “beneficii” ale guvernării dezastroase a PDL. Preşedintelui României, Traian Băsescu, i s-a părut că e prea multă linişte în ţară şi a venit cu ideea regionalizării şi desfiinţării judeţelor.
CE AR ÎNSEMNA DESFIINŢAREA JUDEŢULUI ALBA?
1. Ar avea un efect devastator asupra unităţilor administrative şi asupra deconcentratelor din judeţ. Toţi salariaţii de la aceste instituţii vor avea de suferit. Odată cu reducerea atribuţiilor instituţiilor o parte din salariaţii actuali îşi vor pierde locurile de muncă, iar cei rămaşi probabil vor primi salarii mai mici. În consecinţă, vom avea mai mulţi şomeri prin aplicarea acestui proiect, chiar dacă mulţi angajaţi de la aceste instituţii sunt foarte bine pregătiţi profesional.
2. În ceea ce priveşte dezvoltarea economică a zonei, vom înregistra de la început un recul. Trebuie să fii de-a dreptul naiv să crezi că mai marilor regiunii, care vor fi, majoritatea lor, din zona regiunii (în cazul nostru Braşov) le va păsa de localităţile aflate la 400-500 km!
3. Cetăţenii, fie că vor, fie că nu, vor avea nevoie de o semnătură sau o ştampilă de la regiune, ceea ce poate însemna o deplasare la 400-500 km. În loc de o apropiere a administraţiei de cetăţean, vom constata o îndepărtare a acesteia de cetăţeni, o mai mare centralizare.
4. Cheltuielile administrative în nici un caz nu se vor reduce, ele vor rămâne la acelaşi nivel. Aş oferi doar un singur exemplu: cheltuielile de asistenţă socială vor fi aceleaşi pentru zona judeţului Alba sau chiar mai mari.
5. În concluzie, desfiinţarea judeţului Alba este o măsură păguboasă atât pentru instituţiile administrative, cât şi pentru cetăţenii din zona noastră. Eu consider că un asemenea proiect de reorganizare administrativă necesită, conform legilor României, consultarea populaţiei judeţului printr-un referendum. Consilierii USL (PSD+PNL) au depus la Consiliul Judeţean un proiect de hotărâre în vederea organizării unui referendum la nivelul judeţului, pentru consultarea populaţiei, deoarece suntem convinşi că cetăţenii nu doresc desfiinţarea judeţului Alba. În prezent, în Consiliul Judeţean Alba sunt 33 de consilieri, repartizaţi pe partide astfel: 19 consilieri PDL, 7 consilieri PSD şi 7 consilieri PNL. PDL are majoritate absolută, prin urmare desfiinţarea judeţului se află, în primul rând, în mâna consilierilor PDL.
Noi, consilierii PSD şi PNL, dorim ca iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, de reorganizare administrativă, să nu devină lege!
ec. Ioan FLOREA, consilier judeţean PSD
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Unul din ultimii veterani de război din Alba, a împlinit 102 ani: Un tun a explodat pe frontul din Cehoslovacia, unde și-a pierdut mai mulți camarazi
FOTO | Unul din ultimii veterani de război din Alba, a împlinit 102 ani: Un tun a explodat pe frontul din Cehoslovacia, unde și-a pierdut mai mulți camarazi Născut la 12 ianuarie 1923, în Daia Română, unul din ultimii veteranul de război din Alba, maior (rtg) Gheorghe Tamaș, a împlinit, astăzi, 102 ani. Citește și: […]