Rămâi conectat

Actualitate

Deșeurile menajere din Alba Iulia, o poveste fără sfârșit. Motivul pentru care noua firmă de salubrizare nu își poate începe activitatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deșeurile menajere din Alba Iulia, o poveste fără sfârșit. Motivul pentru care noua firmă de salubrizare nu își poate începe activitatea

Viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a declarat la Radio Unirea FM că problema gunoiului menajer este încă departe de a-și găsi o soluționare. Firma care a câștigat licitația pentru a opera în zona 1, unde se află și Alba Iulia, cere păsuiri în implementarea programului, dând vina pe  Centrul de Management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos care stă închis, din lipsa unei firme care să opereze acolo.

Privind retrospectiv asupra acestei probleme care macină administrația locală de mult timp, Voicu Paul a declarat că „în ultimii 2, 3 ani, de când s-a închis groapa, noi am dus gunoaiele în toate locurile în care s-a putut, începând cu Cristian, Târgu Jiu și alte locații cu care aveam discuții dar în care nu le-am mai realizat, Clujul a adus la noi. În toată România sunt doar două gropi funcționale, restul se duc sute de kilometri în stânga, dreapta cu niște costuri pe care tot cetățeanul le suportă. Nu știu pe cine trebuie dat vina acum. Eu spun că s-a negociat greșit din partea comisiilor noastre de specialitate.”

Societatea RER VEST RETIM, cea care a câștigat dreptul de a opera în zonele 1 și 2 din județul Alba, cere prelungirea termenului în care să își înceapă activitatea, ținând cont că licitația realizată de Consiliul Județean Alba pentru Centrul de Management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos încă nu și-a desemnat un câștigător.

„Firma RER VEST RETIM a câștigat și zona 1 și zona 2, din cele 4 zone pe colectare transport și depozitare gunoi menajer. A avut 4 luni să implementeze sistemul. În caietul lor de sarcini aveau scris că vor duce gunoiul la Galda. Săptămâna asta am avut o discuție cu cei de la AIDA Salubris și le-am mai prelungit cu încă o lună, până la 1 octombrie.” a declarat viceprimarul cu atribuții de primar.

Voicu Paul a mai adăugat tot în cadrul emisiunii de la Radio Unirea FM că „dacă nu vor opera din 1 octombrie vom avea probleme. Dacă contesațiile de la groapa de gunoi, care este administrată și licitată de Consiliul Județean, se va încheia până atunci, vor duce gunoaiele acolo. Dacă nu, firma va trebui să vină cu un preț mediu pentru zona 1 și 2 și să ducă gunoaiele undeva.”

Cu toate sincopele cauzate de licitațiile interminabile, reprezentantul administrației locale albaiuliene dă asigurări că serviciul de colectare al deșeurilor menajere nu se va opri, găsindu-se, la fel ca până acum, variante de rezervă până când Centrul de la Galda va deveni operațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea