Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Dermatologii avertizează cu privire la utilizarea produselor de îngrijire a pielii de către copii: ”Influența rețelelor sociale nu e mereu bună”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Dermatologii avertizează cu privire la utilizarea produselor de îngrijire a pielii de către copii: ”Influența rețelelor sociale nu e mereu bună”

Asociaţia Britanică a Dermatologilor a emis un avertisment cu privire la tendința în creștere a copiilor de a utiliza produse de îngrijire a pielii, încă de la vârsta de opt ani, care ar putea avea consecințe ireversibile pentru sănătatea pielii, informează BBC.

Copiii, influențați de vedetele de pe platforme precum YouTube și TikTok, cer tot mai des părinților produse de lux pe care le-au văzut utilizate de influencerii lor preferați. Cu toate acestea, multe dintre aceste produse conțin ingrediente active potențial dăunătoare destinate exclusiv adulților, cum ar fi acizii pentru exfoliere, putând provoca alergii sau eczeme.

Tiffany Masterson, fondatoarea mărcii Drunk Elephant, a atras atenția pe rețelele sociale că produsele lor mai puternice, care includ acizi și retinol, nu sunt potrivite pentru copii, și a îndemnat tinerii să evite aceste ingrediente, deoarece pielea lor încă nu are nevoie de ele.

Trendul a devenit global, iar brandurile populare, precum Drunk Elephant, au devenit atracții pentru copii care le cer părinților să le cumpere. Cu ambalaje colorate și logo-uri atrăgătoare pentru cei mici, aceste produse par să devină dorințe puternice în rândul copiilor.

Dermatologii avertizează că aceste produse, concepute inițial pentru pielea adultă, pot cauza iritații, alergii de contact și pot fi potențial periculoase sau problematice pentru pielea tânără, în special în cazul copiilor cu eczeme sau piele sensibilă.

Cu lipsa restricțiilor de vârstă pentru cumpărarea acestor produse, retaileri precum Boots au anunțat că vor desfășura programe de formare suplimentară pentru specialiștii din magazine, pentru a oferi informații specifice clienților mai tineri și părinților lor. Autoritățile subliniază importanța furnizării de informații corecte și accesibile copiilor cu privire la îngrijirea pielii, pentru a evita potențialele riscuri și probleme de sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 10 iunie 2024: Temperaturi mai mari decât cele normale și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 10 iunie 2024: Temperaturi mai mari decât cele normale și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, mai exact pentru intervalul 13 mai – 10 iunie 2024. Potrivit estimărilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea