Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Deputatul Teodor Atanasiu: Vom face „poli de dezvoltare” în Alba pentru ca oamenii să beneficieze în mod real de lucrările publice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

   Strategia mea şi a echipei judeţene a USL pentru 2012-2016 are un scop clar şi simplu: oamenii din Alba trebuie să beneficieze de dezvoltare în mod direct, nu doar pe hârtie ca acum. În urmă cu 8 ani am realizat personal o astfel de strategie şi am început să lucrăm la ea. Din păcate, echipa care a rămas la conducerea judeţului, echipa PDL-Dumitrel, nu a reuşit să aplice acea viziune de dezvoltare.
Lucrările publice au fost folosite de PDL-Dumitrel doar ca pretext pentru a fi cheltuiţi bani publici şi pentru a arăta în alegeri că s-a făcut câte ceva. Cu alte cuvinte, banii au fost cheltuiţi fără cap. Au fost realizate unele lucrări, au fost puse în practică unele proiecte schiţate acum 8 ani, dar ele nu au realizat scopul final: dezvoltarea judeţului şi prosperitatea oamenilor. Alba e un judeţ care nu îşi exploatează resursele şi şansele, nu îşi pune în valoare oamenii şi sărăcirea e evidentă.
Conducerea PDL-Dumitrel, în tandem cu liderii naţionali ai PDL, a dus o politică antisocială şi antieconomică. Lipsa de viziune şi de direcţie a fost dublată de o strategie complet greşită, în care au fost sacrificaţi tocmai oamenii şi nivelul lor de trai. Doar pentru ca unii baroni să primească lucrări publice şi contracte.
Eu şi echipa USL ne propunem o viziune de construire, în care lucrările publice să aibă un sens, iar banii să fie cheltuiţi cu scopul de a produce un bine pentru oameni, nu pentru o „clică”. Vrem să realizăm 4-5 poli de dezvoltare în judeţul Alba, adică zone integrate, în care fiecare om să aibă acces pe o rază de 50 de km la cel puţin un liceu modern pe profilul zonei, un spital modern, la un parc industrial dotat cu toate utilităţile şi la o zonă turistică ce va pune în valoare şi acest potenţial. Toate acestea pe drumuri bune şi modernizate care să lege localităţile între ele şi cu introducerea de utilităţi – apă şi canal.
Scopul nu este ca acum la PDL şi la Dumitrel să cheltuim nişte bani! Scopul nostru, al echipei USL Alba, este să oferim şansa oamenilor să prospere „pe bune”, să aibă acces la educaţie, sănătate, locuri de muncă, turism. Nu vrem să se mai facă asfaltare de dragul asfaltării. Vrem ca banii investiţi în educaţie să mărească şansele tinerilor de a găsi un loc de muncă aici în Alba, aici unde s-au născut, nu prin ţări străine. Vrem ca investitorii să aibă platforme industriale şi drumuri bune, să vină să găsească aici şi o forţă de muncă de bună calitate, uşor de accesat. Vrem să deschidem spitale şi centre de sănătate, nu să închidem, aşa cum se face acum!
Diferenţa fundamentală între noi, echipa USL, şi echipa PDL-Dumitrel este că noi ne propunem o strategie cu lucrări publice din care oamenii simt un beneficiu direct, iar ei, cei din PDL, îşi propun doar să cheltuie bani, fără cap. Ei cheltuie bani pe drumuri scumpe, pe proiecte neimportante, pe sensuri giratorii de zeci de mii de euro şi fără nicio direcţie. De 8 ani de zile, de când Alba e condusă de echipa PDL-Dumitrel, judeţul nu a mers în nicio direcţie. E timpul să punem Alba pe un drum bun!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Eroul național Avram Iancu sărbătorit la Câmpeni cu ocazia împlinirii a 200 de ani de nașterea sa

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Eroul național Avram Iancu sărbătorit la Câmpeni cu ocazia împlinirii a 200 de ani de nașterea sa Câteva sute de participanți – elevi, locuitori ai orașului sau din împrejurimi și numeroși invitați sosiți din alte părți – s-au reunit azi după amiază în „Capitala Țării Moților” pentru a aniversa 200 de ani de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea