Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul Radu Coclici a fost degradat – MApN a revocat peste 800 de ordine de avansare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ordinele de avansare sau acordare a gradelor în rezervă din anii 2011 şi 2012 pentru care s-au constatat nereguli au fost revocate de ministrul Apărării. Pe listele publicate de minister apare și deputatul PSD de Alba, Radu Coclici, care a fost avansat în anul 2011 la gradul de locotenent.

Urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995”,  se arată în comunicatul de presă emis de MApN.

Dacă Mircea Hava, Ion Dumitrel și Ștefan Bardan își mai păstrează pentru o perioadă gradele de colonel, deoarece au fost avansați în anul 2010 (listă care încă se află în lucru, după cum a declarat ministrul Corneliu Dobrițoiu), ordinul ministrului nu l-a ”ocolit” pe deputatul PSD Radu Coclici, care a fost avansat în anul 2011 de la sublocotenent la locotenent (poziția 55 pe lista celor avansați în grad în rezerva), și se află acum pe lista retrogradaților.

Contactat telefonic de ziarulunirea.ro, Coclici a declarat că a absolvit școala militară de artilerie antiaeriană pentru ofițeri în rezervă ”Leontin Sălăjan” din Brașov, cu gradul de sublocotenent și nu știe când a fost avansat la gradul de locotenent. Acesta a precizat că ”nu primește soldă”, în sensul că nu a primit vreodată bani în plus deci nu pierde nimic.

Situaţia ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă, emise în anii 2011 şi 2012, şi care nu îndeplinesc condiţiile legale, este: persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011 – 316; persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011 – 426; persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 – 77; persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012 – 16.

Situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă, în cazul cărora s-au constatat nereguli, sunt publicate integral pe pagina din Internet a Ministerului Apărării Naţionale, www.mapn.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea