Rămâi conectat

Actualitate

Deputatul PSD Radu Coclici vrea să se revină la sistemul de învăţământ bazat pe examenele de admitere

Publicat

în

    Deputatul PSD de Alba Radu Coclici cere Guvernului o analiză serioasă a situaţiei actuale a sistemului de învăţământ românesc, susţinând că este necesară revenirea la examenele de admitere la licee şi facultăţi. „Consider că o evaluare corectă a pregătirii elevilor se poate face doar pe baza unui examen de admitere, şi nu de concurs de dosare, aşa cum se întâmplă în prezent. Este bine ştiut faptul că şcolile din România au sisteme de evaluare diferite şi există riscul ca elevi din şcoli mai slabe sau cu pretenţii mai mici să aibă note mai mari decât colegi din şcoli în care pretenţiile unui învăţământ de calitate sunt mai mari. Aceştia din urmă, deşi au note mai mici, în realitate au un nivel de cunoştinţe mult mai ridicat. Ocuparea locurilor de către elevi din şcoli mai slab cotate, dar care au note mai mari, este în defavoarea elevilor din unităţile mai exigente, lucru incorect din punctul meu de vedere”, a subliniat deputatul Radu Coclici. Parlamentarul PSD a mai afirmat că există elevi care se pot mobiliza în faţa unor examene de admitere. „Sunt elevi a căror capacitate intelectuală nu a fost valorificată suficient pe parcursul anilor de studii, dar perspectiva unui examen de admitere şi a intrării într-o şcoală valoroasă îi mobilizează şi îi determină să se pregătească în aşa fel încât să poată intra cu succes într-o competiţie corectă şi reală cu ceilalţi elevi”, a precizat Coclici. În opinia deputatului social democrat, rezultatele actualului sistem de învăţământ sunt dezastruoase, iar notele obţinute la cele două sesiuni ale Bacalaureatului din acest an stau mărturie în acest sens. „Cer din nou demisia ministrului Funeriu şi a secretarului de stat Oana Badea, pe care îi acuz public de distrugerea bunei reputaţii a învăţământului românesc”, a conchis Radu Coclici. (A.D.T.)

Publicitate

Actualitate

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Publicat

în

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Elevii din România trebuie să meargă neapărat la școală în ciuda crizei sanitare, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Motivul este faptul că mulți copii trăiesc în mediul rural și nu au acces la internet de calitate, iar trecerea în online înseamnă ruperea completă de educație.

„Şcoala online nu este o variantă pentru România în acest moment. 1 din 3 copii învață în mediul rural. La nivel național, avem oficial, o acoperire de internet de 94%, însă când vorbim de un proces didactic de o minimă calitate, este nevoie de o viteză de cel puțin 100 mb/secundă. Pentru a preda online, ai nevoie de o viteză de transfer, nu numai de internet, ci de internet de calitate. Acest lucru este realizat abia în jumătate de țară. Din acest motiv, învăţământul online nu este o soluţie viabilă pentru România în acest moment. Trebuie să facem tot posibilul să păstrăm școala deschisă cu prezenţa fizică: Elevii au pierdut deja foarte mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă dimineață, pentru B1 TV.

Electrica Furnizare Discount

„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate. Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii

-Conectivitatea generalizată, suntem departe de acest obiectiv
-Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii
-Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte
-Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar
-Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare”, a adăugat ministrul interimar al educației.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Publicat

în

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Primăria Municipiului Sebeș vă informează că începând cu data de 15 octombrie 2021, persoanele interesate pot prelua cerere / declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022 / suplimentul pentru energie. Modelele de formulare sunt disponibile la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, telefon: 0258-730611, 731007.

La același sediu se vor depune și toate actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, de luni până joi, între orele 8.30-16.30, iar vineri între orele 08:30-14:00, termenul limită fiind data de 15 noiembrie 2021.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

Publicat

în

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

În cursul acestei dimineți a fost restricționat traficul rutier pe podul peste râul Sebeș, care se află în lucrări de reparații. Circulația rutieră este semaforizată și se desfășoară pe un singur sens. Lucrările la podul care unește strada Valea Frumoasei de strada Augustin Bena includ reabilitarea covorului asfaltic și aplicarea de dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de trei săptămâni. Contractul de lucrări este gestionat de SPAP Sebeș.

În ultima perioadă, în zona podului au fost realizate mai multe intervenții menite să îmbunătățească mobilitatea urbană: spart și transportat beton vechi (cca. 30 mc), cofrat și turnat beton nou (cca. 30 mc), confecționat și montat stâlpi noi de susținere (12 bucăți), demontat balustrade vechi (40 ml) și confecționarea unor noi balustrade, recondiționat și vopsit picioare balustrade vechi peste pod (192 ml), recondiționat și vopsit balustrade vechi peste pod (455 ml), recondiționat și vopsit grilaj din țeava (1388 ml).

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare