Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul PSD Radu Coclici: „Guvernul Boc îşi bate joc de satul românesc”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba Radu Coclici a adresat primului-ministru Emil Boc o interpelare referitoare la abandonarea zonei rurale de către actualul Executiv, parlamentarul social-democrat acuzând că intenţiile guvernamentale pe acest subiect au rămas la stadiul de vorbe goale. Coclici i-a scris premierului că, în februarie 2010, a promis acţiuni economico-sociale ample şi susţinute în vederea renaşterii satului românesc.

„Între timp însă, ca şi în cazul altor promisiuni, intenţiile Executivului s-au dovedit a fi simple vorbe fără materializare. Constatăm în prezent că Guvernul pe care cu onor îl conduceţi a abandonat complet mediul rural”, a arătat deputatul Radu Coclici în interpelarea trimisă şefului Guvernului.

Parlamentarul PSD l-a acuzat pe Boc că a anunţat cu un an şi jumătate în urmă că va relansa mediul rural printr-o serie de măsuri menite a stabiliza specialiştii în zonă şi a stopa depopularea. „Aţi anunţat la vremea respectivă ca veţi construi zece case, în fiecare comună, în care să fie instalaţi specialişti profesori, medici, prioritari fiind tinerii cu vârstă de până la 35 de ani. Nu s-a întâmplat aşa ceva, cu toate că în prezent peste 2.000 de localităţi rurale nu au medici, iar dascălii renunţă la profesie din cauza costurilor cu naveta, care ajung şi la jumătate din salariu”, a mai punctat Coclici în interpelarea trimisă lui Boc. În finalul documentului parlamentar, deputatul PSD l-a întrebat pe Boc ce s-a întâmplat concret cu abandonarea acestui program pentru stimularea mediului rural şi l-a somat să-i prezinte situaţia actuală din zona rurală în ceea ce priveşte educaţia şi sănătatea, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Alba.  (BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea