Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul PNL Teodor Atanasiu afirmă că avem guvern susţinut prin şantaj, presiune şi troc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele trecute, UDMR, buturuga mică din interiorul Coaliţiei aflate la guvernare, a demonstrat că face ce vrea şi când vrea, din marii şi neclintiţii pd-işti şi a trecut la varianta hard, în relaţia sa cu PD, şantajându-l pe faţă, atât pe premierul Ungureanu, cât şi pe greul Coaliţiei, PD-ul, cel ce se vroia partidul-ştie-şi-hotărăşte-tot!

Mai aveţi vreun dubiu, vis-a-vis de independenţa deciziilor domnului prim-ministru Ungureanu?! Cred că deja, după numai o singură lună de mandat, este evident faptul că dumnealui nu are niciun cuvânt de spus, în propriul său guvern! A demonstrat acest lucru recent, arătându-ne, în direct, că nu are cheile niciunei decizii şi nu ştie răspunsurile corecte, nici pentru binele cetăţenilor, nici pentru cel al economiei!

Dacă UDMR nu mai vrea reformă în sănătate, preşedintele Băsescu n-are decât să-şi pună tot poporul în cap şi tot nu rezolvă ce şi-a propus, fără permisiunea UDMR!

Dacă acelaşi preşedinte Băsescu a venit, cu câteva zile în urmă, în Parlament şi a clamat, a mia-oară, necesitatea desfiinţarării judeţelor, a reducerii numărului de parlamentari, a adoptării legii alegerilor parlamentare prin vot uninominal pur sau a trecerii la Parlament Unicameral, dar UDMR nu doreşte, asta-i viaţa: preşedintele Băsescu vorbeşte, din nou, singur!

Iar dacă UDMR visează, peste-noapte, aşa ca o decernare de premiu întâi, pe covorul verde, chiar înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale, prin înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Târgu-Mureş, fie ea şi prin amestecul flagrant al politicului, în autonomia academică sau prin încălcarea legislaţiei în vigoare din domeniul educaţiei, se face, în regim de urgenţă! Dar se face, bineînţeles, numai prin şantaj direct!

Săptămâna trecută, UDMR a ameninţat guvernul cu ieşirea de la guvernare, periclitând astfel, încheierea intempestivă a mandatului domnului Ungureanu şi a boicotat lucrările Parlamentului, bătând cu pumnul în masa Coaliţiei, că vrea, imediat, o universitate în limba maghiară!

Guvernul Ungureanu a hotărât imediat că o va face, dar ca să nu pară totuşi atât de presat, deşi liderii UDMR ies în fiecare zi cu ameninţări noi, o vor adopta după o perioadă de zece zile!

Ce a făcut ministrul educaţiei, domnul Baba ca să apere legislaţia în vigoare şi să susţină, aşa cum i-ar sta bine şi corect unui ministru, independenţa Senatului UMF din Târgu-Mureş? Nimic mai dezolant decât ameninţarea conducerii universităţii respective, că-i retrage finanţarea imediat, dacă nu se conformează şantajului udmr-ist!

În ce ţară am ajuns să trăim, domnilor din Marea Coaliţie, dacă guvernele dumneavoastră funcţionează numai prin şantaj permanent, corupţie fără margini, troc ilegal şi imixtiune politică flagrantă?!

Deputat PNL Alba,   Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea