Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL, Florin Roman: Biochimistii și fizicienii încep sa recupereze din banii pierduți 

Ziarul Unirea

Publicat

în

La adoptarea legii salarizării, ateageam atenția ca nu toate salariile din sanatate au crescut, ci doar ale medicilor, asistenților și ambulanțierilor.

Celelalte categorii, fie ca vorbim de infirmieri, brancardieri, personal TESA, fizicieni, biochimiști, moașe au rămas mult in urma generând mai multe disfuncționalități in sistem, decât echitate. Atunci când au promovat aceasta lege, cei de la PSD au mințit spunând “cresc toate salariile din sanatate”, pentru ca in realitate, 7 categorii au fost lăsate in afara. Am depus amendamente pentru aceste categorii și acum se vor vedea și roadele.

“Începând cu anul 2019, in fiecare an, pana in 2022, salariile fizicienilor și biochimistilor vor creste cu 1/4 din diferența rezultata între salariul brut calculat pentru 2022 și salariul de baza brut aferent lunii decembrie 2018, in mod similar cu celelalte categorii de bugetari retribuiți pe legea salarizării”, este răspunsul pe care l-am primit de la ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

Ce uita sa spună ministrul PSD ca creșterile de salarii in sectorul bugetar, prin trecerea contribuțiilor, sunt aproape anulate de rata galopanta a inflației, de creșterea prețurilor la alimente de baza. Doar factura la gaz este mai mare cu 25 % fata de anul trecut, iar cea la curent cu 38%. România nu este doar campioana la inflație, dar și la prețul cel mai ridicat din UE, la carburanți. De la preluarea guvernării, PSDragnea a împrumutat 20 de miliarde de euro, adică 1006 euro credit pentru fiecare roman.

Însă ce este mai grav a dus investițiile la un minim istoric: cele trei spitale regionale promise de PSD au fost îngropate. De la începerea mandatului actualului guvern nu a fost demarată procedura pentru nici măcar un km de autostrada nou, cele la care se lucrează fiind începute in anii 2012/2013.

Mai indrazniti sa credeți in minciunile PSDragnea?

Florin Roman

Deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea