Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Guvernul PSDragnea rescrie istoria în Anul Centenarului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Guvernul PSDragnea ignoră cu bună știință importanța și simbolistica manifestărilor pe care statul român ar trebui să le organizeze în Anul Centenarului Marii Uniri.

Marți, 24 aprilie, în ședința Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului, reprezentantul Ministerului Culturii și Identității Naționale a confirmat fără doar și poate că actualul Guvern este incapabil să asigure finanțarea adecvată pentru evenimentele dedicate celebrării Centenarului.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Am aflat, astfel, că Ministerul a aprobat alocarea sumei de 6.309.526 lei pentru un număr de doar 99 de proiecte depuse de către autoritățile locale.

Totodată, am constatat cu stupoare că cea mai finanțată localitate din România este comuna Cezieni din județul Olt. Mai exact, aproximativ 10% din acești bani sunt direcționați pentru organizarea ”Sărbătorii Iei”, cu scopul conservării tradiției folclorice. Fără a umbri importanța acestei sărbători, consider, însă, că în Anul Centenarului Guvernul ar fi trebuit să dea dovadă de un mai bun mangement și de o cu totul altă viziune.

Guvernul PSDragnea rescrie, iată, istoria! De pe axa Alba-Iulia – Arad – Iași – București, istoria Marii Uniri se rescrie pe axa Cezieni (jud. Olt) – Maramureș (16 proiecte aprobate) – Satu-Mare.

Am trăit să o vedem și pe asta! Alba Iulia, locul unde s-a decis reîntregirea neamului românesc, primește finanțare de 2,5 milioane lei pentru doar 6 proiecte. Este rușinos! Iar în aceste condiții ne vedem obligați să ne ”mulțumim”, după nenumăratele apeluri publice pe care le-am făcut, că vor fi alocați banii necesari realizării construcției Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia.

Pe această cale, fac un apel către liderul PSD, Liviu Dragnea, și către ministrul Culturii, George Ivașcu, să urgenteze finanțarea și pentru celelalte proiecte depuse de autoritățile locale, de la nivelul întregii țări, pentru ca românii să marcheze așa cum se cuvine această mare sărbătoare a României: împlinirea a 100 de ani de existență.

Florin ROMAN

Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419