Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Alin Ignat: Biroul Politic Național al PNL a decis astăzi că nu susține angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale, decât în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL de Alba, Alin Ignat: Biroul Politic Național al PNL a decis astăzi că nu susține angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale, decât în anumite condiții

Deputatul PNL de Alba, Alin Ignat, a făcut astăzi o declarație pe Facebook, unde și-a exprimat angajamentul ferm de a proteja și susține atât angajații, cât și angajatorii din mediul privat.

Ignat a subliniat că acest angajament nu este doar o parte a fișei sale de post, ci o obligație asumată natural în calitate de deputat liberal.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În postarea sa, Ignat a afirmat: „Am spus că voi face tot ce ține de mine, ca deputat liberal de Alba, pentru a proteja și a susține angajații și angajatorii din mediul privat, inclusiv prin blocarea majorării de taxe în România. Nu e ceva ce ține de vreo fișă a postului, ci o obligație asumată natural, din capul locului. Și nu o negociez.”

De asemenea, deputatul Ignat a adăugat că se alătură altor liberali care înțeleg economia reală și care au experiență în gestionarea afacerilor private. El a menționat că a luptat în trecut pentru această cauză, chiar și cu colegi din cadrul PNL care au avut mai puține tangențe cu activitatea de business.

Postarea sa a fost urmată de o serie de măsuri concrete luate de PNL pentru a susține aceeași viziune. Biroul Politic Național al PNL a decis că partidul nu va susține angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale decât în anumite condiții. Aceste condiții includ menținerea impozitului pe dividende la 8%, nici o creștere a TVA-ului (nici cota generală de 19%, nici cotele diferențiate), menținerea pragului pentru microîntreprinderi la 500.000 euro, evitarea introducerii impozitului de 1% pentru proprietățile cumulate și evitarea introducerii impozitului progresiv.

Postarea integrală:

Am spus că voi face tot ce ține de mine, ca deputat liberal de Alba, pentru a proteja și a susține angajații și angajatorii din mediul privat, inclusiv prin blocarea majorării de taxe în România.

Nu e ceva ce ține de vreo fișă a postului, ci o obligație asumată natural, din capul locului. Și nu o negociez.

Alături de alți liberali care înțeleg cum funcționează economia reală, pentru că, la fel ca mine, au plătit salarii, contribuții, impozite, TVA în România, am luptat, nu de puține ori, chiar cu mentalitatea unor colegi din rândurile PNL care, neavând vreodată tangențe reale, concrete cu activitatea de business, manifestă mai greu empatie față de această zonă.

Toate aceste eforturi, interne și publice, pe care mulți dintre noi le-am făcut, inclusiv în ședințele interne de ieri și de astăzi, s-au concretizat acum într-un pas important:

Biroul Politic Național al PNL a decis astăzi că nu susține angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale decât în contextul în care:

NU crește impozitul pe dividende – rămâne 8%
NU crește TVA în România, nici cota generală de 19%, nici cotele diferențiate
NU scade pragul pentru microîntreprinderi – rămâne 500.000 euro
NU se introduce impozitul de 1% pentru proprietățile cumulate
NU se introduce impozitul progresiv

PNL și-a asumat rolul de a apăra oamenii liberi, cu inițiativă, care muncesc serios în această țară. E un moment extrem de important, în care vocea liberalilor nu a putut fi ignorată.

Voi continua să spun adevărul, să susțin ceea ce e corect, indiferent pe cine supără asta.

Așa cum mă știți. Direct, liber, liberal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea